NBA TRADE

Carmelo Anthony došao u NY Knickse!

22.02.2011 u 09:44

Bionic
Reading

Jednom od najboljih igrača NBA lige Carmelu Anthonyju (26) napokon se ispunila želja, napustio je redove Denver Nuggetsa i karijeru će nastaviti u New York Knicksima.

Osim 'Mela' u velikoj zamjeni između Nuggetsa i Knicksa sudjelovalo je još osam igrača. Tako u 'veliku jabuku' sele i Chauncey Billups, Shelden Williams, Anthony Carter i Renaldo Balkman, dok će karijeru u Denveru nastaviti Wilson Chandler, Raymond Felton, Danilo Gallinari i Timofej Mozgov. Denver će dobiti i tri milijuna dolara, te tri izbora na draftu NBA lige. Anthonyja su lovili i New Jersey Netsi i njihov vlasnik ruski tajkun Mihail Prokhorov, no Knicksi su bili brži i konkretniji.

Ukoliko ovaj 'trade' dobije zeleno svjetlo vodstva lige, Anthony će za Knickse potpisati trogodišnji ugovor vrijedan 65 milijuna dolara, a u novoj momčadi mogao bi debitirati već u srijedu protiv Milwaukee Bucksa u Madison Square Gardenu.

Anthony je rođen u Brooklynu i nikada nije skrivao želju zaigrati za Knickse. Međutim, kada je imao osam godina obitelj se preselila u Baltimore. Studirao je na sveučilištu Syracuse, koje je 2003. godine predvodio do NCAA naslova, a iste godine je kao treći izbor prvog kruga drafta završio u Denveru. Dres Nuggetsa je nosio osam godina, a ove sezone je imao prosjek od 25.2 koša po utakmici.

'Nisam više želio čekati. Osam godina sam nosio dres Nuggetsa i više ne vidim svjetlo na kraju tunela, a to je svjetlo se zove naslov prvaka NBA lige,' kazao je Melo, te dodao: 'Tko ne bi volio igrati u klubu iz grada u kojem se rodio.'

Anthonyjev 'trade' jedan je od najvećih posljednjih godina u NBA ligi, ali ne i najveći. Prije šest godina u 'trampi' između Miamia, Bostona, Memphisa, New Orleansa i Utaha sudjelovalo je čak 13 igrača. U rujnu 2000. godine New York, LA. Lakers, Seattle i Phoenix su zamijenili 12 igrača, dok je 1999. godine u posao između Houstona, Vancouvera i Orlanda bilo uključeno 12 košarkaša.

'Sretan sam što je sve napokon završilo. Već duže vrijeme se govorilo o njegovom odlasku iz kluba što je predstavljalo opterećenje za moju momčad. Naravno, nije se bilo lako odreći tako kvalitetnog igrača, no dobili smo skupinu mladih i kvalitetnih igrača. Znam da će biti teških trenutaka u izgradnji nove momčadi, no vjerujem kako ćemo uspjeti,' kazao je Denverov trener George Karl.