'spursi' dolaze u četvrtak

Čak je i kontroverznog Portugalca Josea Mourinha začudila situacija oko Zorana Mamića: Ne znam jesam li to ikada doživio...

17.03.2021 u 14:38

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama ovog je četvrtka (18.55 sati, Arenasport 3, MAXtv) na maksimirskom stadionu uzvratna utakmica osmine finala Europske lige, a u kojoj će 'modra' momčad pokušati nadoknaditi zaostatak od 0:2 za Tottenham Hotspurom

'Spursi' su svoju novinarsku konferenciju odradili u Londonu uoči polaska u Zagreb, a zbog strogih epidemioloških mjera na stadionu Maksimir neće biti uobičajene press konferencije dan uoči utakmice. 'Spursi' neće niti trenirati na stadionu Maksimir.

Tottenham će po dolasku u Zagreb proći kroz terminal TGA kako bi bio izbjegnut prolazak kroz aerodromsku zgradu i miješanje s ostalim putnicima i osobljem zračne luke. Nakon toga odlaze u hotel koji će biti otvoren samo za njih.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Ne mislim da je ovo tako veliko vodstvo. Osjećam da je utakmica otvorena, ne mislim da je gotovo. Ovo će biti teško. Prići ćemo utakmici na način da razmišljamo da imamo to za odigrati i ostvariti pozitivan rezultat. Ako izgubimo 1:0 ili 2:1, čak i 3:1, bit će nam dosta. Ali, ako se kvalificiramo u četvrtfinale s porazom, neću biti sretan. Nastojat ću da moji igrači tako razmišljaju. Ne idemo se braniti, idemo u Zagreb pobijediti', rekao je Jose Mourinho, i praktički tu stao pričati o Dinamu.

Ipak, jednog hrvatskog novinara zanimalo je kako gleda na situaciju oko promjene trenera, to jest Mamićevog odlaska s klupe nakon potvrđene pravomoćne presude prema kojoj mora na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od četiri godine i osam mjeseci.

'Ne želim to komentirati. Je, to je neuobičajena situacija, ali što želite da kažem. To se događa, ali ne znam jesam li to ikada doživio. To su isti igrači, ista momčad koju će sada voditi pomoćni trener. Filozofija je ista, neće se ništa promijeniti. Tu je Mamićev asistent koji dijeli njegove ideje. Ne mislim da će išta biti drugačije', kazao je Portugalac.

Portugalski stručnjak je potvrdio kako jedan od najboljih igrača 'spursa' Heung-min Son neće putovati u Zagreb. Korejski reprezentativac se ozlijedio u 20. minuti gradskog derbija protiv Arsenala. Posljednje informacije govore kako Son nije teže ozlijeđen, no Mourinho ne želi ništa riskirati.

'Hojbjerg je suspendiran, Rodon nije na popisu za Europu, Son je ozlijeđen, a Lo Celso se vratio. Ostali su svi na raspolaganju. Ne znam kada će se Son vratiti u sastav, ali sutra neće', kazao je portugalski stručnjak.

Giovani Lo Celso nije bio u pogonu od sredine prosinca. Prije toga Argentinac je bio u dobrom ritmu postigavši ​​pet golova.

'Lo Celso je vrlo talentiran igrač s natjecateljskim kvalitetama. Mislim da nema 90 minuta u nogama, ali izgledao je vrlo samouvjereno na ova tri treninga s momčadi. Mislim da ga momčad treba i da je vrlo konkurentan,' dodao je Mourinho.

Međutim, otkrio je kako bi dvostruki strijelac iz prve utakmice Harry Kane trebao nastupiti.

"Utakmica je otvorena i važna. Harry će igrati', zaključio je Mourinho.

Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal