samo za tportal

[VIDEO/FOTO] Branko Ivanković vrlo je realan kada su u pitanju Dinamovi izgledi protiv Tottenhama, a otkrio nam je i zašto će Jose Mourinho biti posebno 'nabrijan'

17.03.2021 u 10:04

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama ovog je četvrtka (18.55 sati, Arenasport 3, MAXtv) na maksimirskom stadionu uzvratna utakmica osmine finala Europske lige, a u kojoj će 'modra' momčad pokušati nadoknaditi zaostatak od 0:2 za Tottenham Hotspurom

Prošlog četvrtka Dinamo je poražen u Londonu kod Tottenhama rezultatom 2:0, te će na svom stadionu imati težak zadatak nadoknaditi taj minus. Jer već u prvom okršaju moglo se uočiti da 'spursi' ipak mogu odigrati u 'brzini više' od Dinama.

Naravno, to ne znači da se s novim trenerom, Damirom Krznarom, 'modri' ovog četvrtka (18.55 sati, Arenasport 3, MAXtv) nemaju pravo nadati preokretu. S istim razmišljanjem iz Dubaija se javio jedan od najuspješnijih hrvatskih nogometnih stručnjaka, danas izbornik reprezentacije Omana, 67-godišnji Branko Ivanković.

'Što se tiče Dinama, on ima jednu dobru, modernu momčad, momčad koja je europski kompetitivna, posebno za Europsku ligu. Naravno da je Tottenham bolja momčad, koja igra u drugačijim uvjetima nego Dinamo, ali ono što treba veseliti navijače Dinama jest činjenica da je sada to ozbiljna momčad, koja može igrati apsolutno sa svakim u Europi. I da nije, kako mi to volimo reći, kanta za napucavanje, već momčad protiv koje bilo koji protivnik mora igrati ozbiljno. Bilo to Manchester City, Tottenham ili madridski Real. To treba veseliti Dinamove navijače i sve sportaše, jer nerealno je očekivati da mi budemo u kategoriji Tottenhama, Cityja, Uniteda ili nekih drugih vrhunskih i bogatih, koji spadaju u top 10 ili 15 klubova na svijetu. To je važno, jer zna se da Dinamo nije kao Real Madrid, da kupuje gotove igrače s kojima bi stvarao rezultat, već da je Dinamo orijentiran na stvaranje igrača, pa onda i njihovu prodaju, kako bi uopće mogao preživjeti u ovom surovom nogometnom svijetu', pojasnio je Ivanković.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +44
Tottenham Hotspur - NK Dinamo, osmina finala Europske lige 2020./'21.; 11.3.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Adam Davy/PIXSELL

Inače, popularni 'Tanac' trenutno se nalazi u Dubaiju, gdje je na pripremama s reprezentacijom Omana, a 25. ožujka odigrat će i prijateljsku utakmicu protiv Indije bivšeg hrvatskog izbornika Igora Štimca. Također, 20. ožujka odigrat će i prijateljsku utakmicu protiv Jordana, sve to je u sklopu priprema za prvu fazu kvalifikacija za odlazak na SP, a koja u lipnju Omanu donosi okršaje protiv Katara, Bangladeša i Afganistana.

No, da se vratimo na Dinamo, koji je preko noći doživio velike promjene. Naime, nakon izricanja pravomoćne presude, a prema kojoj sada već bivši trener Zoran Mamić mora na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od četiri godine i osam mjeseci, umjesto njega prvu će momčad sada voditi Damir Krznar.

'Ja jako dobro poznam Damira Krznara, jer bio je, između ostalog i moj igrač. Izuzetno je pametan, talentiran i apsolutno pun nogometnog znanja. Samim time i spreman zamijeniti bilo kojeg trenera. Druga stvar što je ova promjena izazvala šok u momčadi. I kada je već Zoran Mamić doznao za odluku, svojim potezom, ne čekajući odluke drugih institucija, podnio je ostavku, smanjivši na taj način nervozu u momčadi, ali i pokazavši da mu je do nje jako stalo. Siguran sam da će Dinamo znati kako se postaviti u skorijoj budućnosti te da će izabrati najbolje rješenje, a ja jako vjerujem baš u Krznara'.

A koje rješenje pronaći u okršaju s Tottenhamom?

'Teško pitanje, ali sportski je nadati se. Makar, ja uopće ne vjerujem u moguće opuštanje 'spursa', odnosno moguće odmaranje nekih igrača, jer Joseu Mourinhu sigurno je cilj osvojiti Europsku ligu, kako bi kao pobjednik tog natjecanja izborio nastup u Ligi prvaka sljedeće godine. Prema tome, Dinamo će morati dati sve najbolje od sebe, iako je pitanje hoće li i to biti dovoljno. No, dok utakmica ne završi, sve je moguće', zaključio je Branko Ivanković.

Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal