četvrtak, 18.55 sati

Damir Krznar nije skrivao koliko mu je žao što Zoran Mamić više nije na Dinamovoj trenerskoj klupi: Veliki je gubitak što ga nema...

17.03.2021 u 12:35

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u četvrtak igraju (18.55 sati, Arenasport 3, MAXtv) uzvratnu utakmicu Europske lige, a u kojoj će loviti zaostatak od dva gola za Tottenhamom, jer 'spursi' su prošlog tjedna u Londonu upisali pobjedu 2:0

Pred 'modrima' je težak zadatak, jer već u prvoj utakmici igranoj prošlog četvrtka u Londonu, u kojoj je Tottenham pobijedio 2:0, vidjelo se da je Mourinhov sastav ipak 'druga dimenzija'.

Osim toga, Dinamo je u ponedjeljak doživio još jedan šok, jer s trenerske se klupe povukao Zoran Mamić, kojem je tog dana potvrđena zatvorska kazna.

Na toj funkciji naslijedio ga je Damir Krznar, koji bi, kako kažu u klubu, trebao momčad voditi (barem) do kraja sezone.

'Vratili smo se iz Londona, imamo velik zaostatak, ali vjerujemo da nije nenadoknadiv. U novoj utakmici na Maksimiru moramo dati svoj maksimum i pokušati iznenaditi Tottenham, doći do rezultata koji bi nas zadovoljio, a nas zadovoljava samo prolaz', rekao je Damir Krznar u uvodu.

Inače. Krznar se već 2015. godine našao u istoj situaciji, kada je vodio susrete protiv Hajduka i Fole Esch dok je Zoran Mamić bio u pritvoru.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +44
Tottenham Hotspur - NK Dinamo, osmina finala Europske lige 2020./'21.; 11.3.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Adam Davy/PIXSELL

Hoće li biti nekih promjena, s obzirom na to da više nema Zorana Mamića?

'Nema promjena, ta utakmica se sprema već dva tjedna. Sve smo već napravili, nema nikakvih taktičkih promjena. Predstoji još jedan završni trening. Ja sam dio Mamićeva stožera, zajedno smo 7,8 godina, tu nekih praznina neće biti, ako će i biti to ćemo prebroditi. Veliki je gubitak što nema Zorana Mamića, ali što je, tu je. Moramo se snalaziti u svim situacijama. Sportski je nadati se i nadamo se da možemo napraviti iznenađenje', kazao je Krznar te otkrio što očekuje od Tottenhama.

'Mislim da po stilu i filozofiji igre možemo očekivati isti Tottenham kao u prvoj utakmici. Oni su jako poznata ekipa. Možemo očekivati nekoliko promjena u kadru, ali to ne mijenja ništa u pitanju stila i njihove snage'.

Novi trener ne skriva ni da je u kontaktu s Mamićem.

'Zoran je bio na treningu prekjučer. Sve smo odradili i više nema potrebe za stručnim korekcijama. Međutim, sigurno ćemo razgovarati o utakmici, mi smo suradnici, ali i prijatelji. Ako će imati neku opservaciju, rado ću ju poslušati'.

Priznao je kako osjeća nervozu.

'Postoji nervoza i na haklu s prijateljima. Ona je uvijek prisutna, ali to je pozitivna trema i nije remeteći faktor'.

U Dinamu, barem što se momčadi tiče, sve je jasno.

'Nedostaju nam samo Gvardiol i Moharrami. Oni polako treniraju, ali nećemo riskirati s njima za iduće dvije utakmice. Svi ostali su tu i žele pokazati što znaju', zaključio je Dinamov trener.

Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal