PALI LEBRON I SHAQ

Bullsi srušili mit o Clevelandovoj areni

06.11.2009 u 10:07

Bionic
Reading

Cleveland je, unatoč vrlo solidnom nastupu LeBrona Jamesa, na svom parketu izgubio od Chicaga, dok je Utah bila uvjerljiva protiv gostiju iz San Antonija

U prošloj sezoni Cleveland je izborio kod kuće drugi najbolji rezultat svih vremena: uz dva poraza, imao je čak 39 pobjeda. Ove sezone dva je puta poražen već nakon četiri dvoboja.

Vođa Clevelanda LeBron James nije bio loš - ubacio je pet posljednjih poena svoje momčadi i zaustavio se na 25 koševa, sedam skokova i šest dodavanja. Shaquille O'Neal pratio ga je sa 14 poena, deset skokova i pet blokada, a i preostala trojica iz petorke (Varejao 12, Parker i Williams 11) otišla su u dvoznamenkastu domenu.

Ipak, to nije bilo dovoljno za razbuđene Bullse. Uspješno su 36 minuta pratili domaćine i u posljednjoj četvrtini rijetkom upornošću održavali prednost između dva i četiri koša. Cavsi nisu našli načina izjednačiti rezultat, a presudila im je trica Derricka Rosea za 86:82 gotovo dvije minute prije kraja. U tvrdoj završnici još je samo James pogodio jednu tricu, ali i promašio šut u zadnjoj sekundi. Ostalo je 86:85, a najviše za Bullse su zabili Deng (15) te Salmons i Rose, po 14.

Drugi dvoboj večeri nije ponudio ni približnu dozu neizvjesnosti. Utah je od prve četvrtine držala Spurse u klinču i mirno rezultatom 113:99 upisala prvu pobjedu u sezoni. Nerješiva enigma za goste bili su Boozer (14 skokova) i Williams (devet dodavanja) koji su zabili po 27 koševa i trasirali put prema pobjedi. San Antonio su predvodili Parker sa 21 i Duncan sa 15 koševa, no prvi poraz u sezoni bio im je neizbježan.

REZULTATI:

Cleveland – Chicago 85:86
Utah – San Antonio 113:99