ZVIJEZDA SRBIJE

Budući NBA igrač Nemanja Bjelica MVP Eurolige!

14.05.2015 u 15:53

Bionic
Reading

Krilni igrač Fenerbahce Ulkera i budući NBA košarkaš, srpski reprezentativac Nemanja Bjelica (27) proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) Eurolige za ovu sezonu, a nagradu je primio dan uoči polufinalnih susreta na ovogodišnjem završnom turniru koji će se od petka do nedjelje održati u Madridu. Od igrača u kojeg su mnogi sumnjali do MVP-a u svega nekoliko sezona. Zaista sjajan doseg!

Bjelica je sa 18.3 indeksih bodova bio četvrti najučinkovitiji igrač u Euroligi ove sezone, ali je bio najbolji od svih igrača iz klubova koji su ostvarili pozitivan učinak.

U 27 utakmica odigranih u Euroligi ove sezone Bjelica je prosječno postizao 11.9 koševa, ali je sa 8.6 skokova bio najbolji skakač lige, a uvelike je pridonio pobjedama svoje momčadi odličnom igrom u obrani. Posebno se istaknuo u ožujku tijekom kojega je prosječno postizao 15.0 koševa, 9.0 skokova i 3.0 asistencije, a tri pobjede protiv branitelja naslova Maccabija u četvrtfinalu postigao je 27 koševa uz 33 skoka čime je Fenerbahce Ulkeru osigurao prvo sudjelovanje na "Final Fouru".

U polufinalu u petak Fenerbahce Ulker će od 21 sat igrati protiv domaćina završnog turnira Reala, dok će od 18 sati u prvom polufinalu igrati CSKA Moskva i Olympiacos.

Dodajmo kako je 209 cm visoki Bjelica davno zapeo za oko NBA skautima, a 2010. Izabran je kao ukupno 35. (druga runda) od strane Washington Wizardsa. Međutim, prava na njega polaže momčad Minnesota Timberwolvesa, a kada će Bjelica zaigrati u NBA ligi još nije poznato. Taj san svakako želi što prije ostvariti…