oproštaj ili ipak ne?

Bruno Petković je odigrao zadnju utakmicu za Dinamo? Jakirović je bio jasan...

28.08.2023 u 05:57

Bionic
Reading

Odigrao je Bruno Petković još jednu sjajnu utakmicu, asistirao je Bulatu za 1:0, a onda i zabio iz penala za 2:0. Na samom kraju derbija Sergej Jakirović ga je izvadio iz igre kako bi Petko dobio zaslužene ovacije navijača, a neki su to protumačili kao njegov oproštaj od Maksimira

Nije tajna da Nenad Bjelica čini sve kako bi Bruno Petković došao u Trabzonspor. Turci imaju dovoljno novca, spremni su Dinamu platiti odštetu, a turski mediji otkrivaju kako se radi o cifri između tri i četiri milijuna eura! No, Dinamo traži pet milijuna eura i od toga, barem se sada tako čini, neće odustati.

No, tražio je Dinamo za Dominika Livakovića 10 milijuna eura, a prodao ga za puno manje. Po toj logici ništa nije nemoguće, posebice kad je u pitanju aktualna Uprava 'modrih' koja se do sada i nije proslavila poslovnim potezima u ljetnom prijelaznom roku.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Sam Bruno Petković još nije 'prelomio', nije da mu se odlazi iz Dinama pod svaku cijenu, ali... Odlaskom Livakovića dobio je kapetansku traku, a sad s čelnicima pregovara o novom ugovoru. Svima je jasno da ga aktualni ugovor, koji mu jamči 600.000 eura na godinu, više ne zadovoljava. Jer Trabzonspor mu odmah može ponuditi puno više...

Dinamo će učiniti sve da ga zadrži, a Petković bi, ako prihvati novi ugovor, postao najplaćeniji igrač 'modrih'. Navodno se radi o plaći koja bi bila 'okruglo' milijun eura na godinu.

Zato sada baš svi u Dinamu 'titraju' oko Brune Petkovića, cilj je zadržati ga pod svaku cijenu jer za njega je u ovom trenutku nemoguće pronaći adekvatnu zamjenu.

Jasno je to i treneru Sergeju Jakiroviću. Kako bi 'podgrijao' Petkovićeve emocije, izvadio ga je na samom kraju utakmice da kapetan Petko još jednom osjeti energiju tribina, da uživa u više nego zasluženim ovacijama i aplauzu navijača.

A onda mu je i javno poslao jasnu poruku.

'Bruno Petković nam puno znači, ponovno je to pokazao', kazao je Jakirović nakon utakmice i dodao:

'Želimo da bude s nama, da nas kapetanski vodi. On je reprezentativac i to je važno, zato ima kapetansku traku. Iz utakmice u utakmicu to pokazuje, jako mi je drago zbog toga. On je igrač Dinama s važećim ugovorom, ja računam na njega i to nije floskula', zaključio je novi trener Dinama.

Hoće li to biti dovoljno da zadrži Brunu Petkovića na Maksimiru? Uskoro će sve biti puno jasnije...

  • +29
Dinamo - Rijeka, SuperSport HNL, 27.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Standings provided by Sofascore