KOMBINIRANIH 1:11

Bruka Cibone i Cedevite u košarkaškom Eurokupu

21.12.2011 u 10:42

Bionic
Reading

Cibona i Cedevita kombinirano su ostvarile skor 1:11 u Eurokupu, što je ipak prilično sramotno ako se zna da je riječ o drugorazrednom natjecanju u kojem 90 posto klubova nije niti do koljena euroligašima

Cibona već dvije godine nije nikoga dobila u Europi. Ako izuzmemo kvalifikacijski turnir za Euroligu na kojem je ipak upisana pokoja pobjeda, ali bez konačnog učinka za ulazak u top europsko košarkaško natjecanje, 'vukovi', nekad strah i trepet Starog kontinenta, pa čak i u desetljećima nakon Dražena Petrovića, danas su kanta za napucavanje, ekipa koje se ne boje niti drugorazredni hrvatski klubovi, a kamoli Europljani.

Godine potrošačkog ludila, nerada s klincima i politike vođenja kluba u kojoj se očito nije znalo tko pije, a tko plaća stigle su na naplatu, pa se Cibona danas može 'pohvaliti' nevjerojatnim negativnim nizom. I nemojmo se zavaravati: svjetlo na kraju tunela se - ne vidi!

Cedevita je ove sezone prošla tek mrvicu bolje od Cibone. Jedna pobjeda i pet poraza daleko je od ambicija kluba koji toliko ulaže u momčad. Štoviše, s obzirom na sve, taj skor čak je i veća katastrofa od Cibonine, jer Cedevita je prošle godine igrala final four tog istog natjecanja, a nepunih šest mjeseci kasnije, s jačom momčadi od prošlogodišnje, osramotila se ukupnom koš-razlikom minus 46!

KK Zagreb je treći i posljednji hrvatski klub u Europi i 'mravima' se ne može ništa prigovoriti na igri i rezultatima u Euroligi. Počelo je loše, redali su se porazi s velikim razlikama, ali od velikih i superbogatih klubova poput Panathinaikosa i CSKA-a, no vremenom je momčad Damira Mulaomerovića, Krune Simona i Marija Kasuna pobjedama nad ostatkom konkurenata stigla nadomak prolaska skupine. Večeras ćemo saznati i hoće li uspjeti u tom naumu, no bez obzira na epilog utakmice u Kaunasu, činjenica je da se 'mravi' bar nisu osramotili.