SUSPENZIJA

Brbljava zvijezda UFC-a: Kriv sam i sram me!

Bionic
Reading

Vitor Belfort i Chael Sonnen stali su pred Atletsku komisiju Nevade, obojica zbog pada na doping testu, kako bi saznali kazne

Belfort je imao preveliku dozu testosterona i pad je rezultirao krahom cijelog TRT programa, dok je Sonnen 'rušen' dva puta u kratkom vremenu - prvi put zbog supstanci koje su rijetko koga iznenadile kod borca koji se skida s TRT-a, a drugi put zbog prisutnosti ljudskog hormona rasta, rekombinantnog ljudskog eritropoetina i anastrozola, što ga je koštalo i posla na FOX-u, piše Profightstore.

Evo što je komisija odlučila:

Vítor Belfort je dobio licencu od atletske komisije, no ne može se boriti prije prosinca. U tom će mjesecu, odlučio je naknadno UFC, Vitor stati pred prvaka Chrisa Weidmana, a borba se mora održati u Las Vegasu. Tu će biti i nasumičnih testova bez obzira na to gdje se Belfort u tom trenutku nalazio, a spomenuto je i da će Vitor morati platiti testiranje. Komisija će držati oko na glavnom izazivaču, i testirat će ga dok god je aktivni borac. Weidman i Vitor bore se 6. prosinca u vrhu UFC-a 181.

Što se tiče umirovljenog Sonnena, on je dobio dvogodišnju suspenziju i morat će platiti troškove za dva testa na kojima je pao. Od njega se očekuje suradnja s komisijom s ciljem da se educiraju borci i unaprijedi sami proces testiranja.

'Ne želim reći ništa što će zvučati kao izgovor. Kriv sam. Sram me i nemam se namjeru braniti', rekao je kratko Sonnen što je neobično za njega, jer je poznat po brbljavosti i omalovažavanju kolega iz MMA.