JÜRGEN KLOPP

Borussiju vodi genije koji vrijeđa novinare

27.02.2011 u 18:05

Bionic
Reading

U Bayernu su željno očekivali izravni okršaj s Borussijom Dortmund, kanili su pokazati da 13 bodova razlike nije pravi odnos snaga, nego rezultat loše bavarske jeseni uvjetovane kasnim zajedničkim okupljanjem zbog SP-a u JAR-u. No, nakon subotnje lekcije koju im je održala Borussia u Münchenu (3:1), u Bayernu više ne žele ni čuti za Dortmund

Trener Jürgen Klopp (44) svakako je prvo ovosezonsko ime Bundeslige. Vjerovao je mladim i anonimnim igračima i od njih stvorio lidera. S Kloppom je pola godine u Dortmundu radio i Robert Kovač.

'Klopp mi je bio trener šest mjeseci. O njemu imam samo lijepe riječi, temeljit je i za razliku od mnogih njemačkih trenera mnogo vremena radi na taktici, posebno na prekidima. Igrači su mu fizički maksimalno pripremljeni, a pravi je majstor u motivaciji uoči utakmice. Dobro smo surađivali, a sjećam ga se i kao igrača, igrali smo potkraj 90-ih u Drugoj ligi jedan protiv drugoga. Bio sam u Nürnbergu, on u Mainzu, tada je igrao u obrani. Nije bio ni približno tako dobar igrač kao što je sada trener', rekao je Kovač.

Klopp forsira mlade?

'Ha, tako je sada ispalo, da mu nije krenulo s mladima, okrenuo bi se on iskusnim igračima, budite sigurni. Inače, ovih 16 bodova viška na strani Borussije u odnosu prema Bayernu golemo je iznenađenje, nitko to nije mogao očekivati. Ali zasluženo je Dortmund prvi, igra najljepši i najefikasniji nogomet', veli Kovač.

Klopp je i pomalo ekscentričan. Prošli je tjedan verbalno napao novinara zato što vjeruje da mu nosi zlu sreću – kad je taj novinar bio na utakmici, Dortmund je uvijek gubio!

'Znaš što, poliži mi š...k! Simpatičan si mi kao zubobolja', rekao mu je Klopp.

Na utakmici protiv HSV-a unio se u lice četvrtom sucu, kojega je čak i udario prednjim dijelom kape.

'Ja sam totalni idiot! Ali da nije bilo kiše, ne bi bilo ni kontakta, zaboravio sam da na glavi imam šiltericu', pričao je Klopp.