odlična vijest

Borna Ćorić se definitivno vraća u Umag: Pravi potez hrvatskog ATP turnira

25.04.2019 u 14:11

Bionic
Reading

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić nakon četiri godine ponovo će nastupiti u Umagu i biti najveća zvijezda 30. izdanja prestižnog hrvatskog ATP turnira…

Posljednjih godina umaški turnir imao je velikih problema s dovođenjem najboljih hrvatskih tenisača kojima se igranje na zemljanoj podlozi nije uklapalo u raspored tijekom mjeseca srpnja pa su ga izbjegavali.

  • +3
ATP Halle, finale: Borna Ćorić - Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ipak, organizatori su se dodatno potrudili uoči jubilarnog tridesetog izdanja turnira pa su uspjeli vratiti na svoj turnir Bornu Ćorića koji je zadnji put nastupio 2015. godine i igrao u četvrtfinalu.

U međuvremenu se 22-godišnji Zagrepčanin probio u krug najboljih tenisača svijeta i trenutno drži 15. mjesto na ljestvici, a može se pohvaliti osvojenim turnirima u Marakešu i Halleu te finalom velikog turnira u Šangaju, kao i s dvije prestižne pobjede protiv Rogera Federera.

U svakom slučaju, njegov povratak u Umag odlična je vijest za turnir koji će definitivno ovaj put izazvati veće zanimanje domaćih ljubitelja tenisa, a Ćorić će zasigurno biti u uskom krugu favorita za osvajanje titule…