POSLAO PORUKU

Borna Ćorić je priznao kako se ovome nije nadao, on je sam sebe prekrižio već uoči meča protiv Rafaela Nadala

22.08.2022 u 17:11

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Borna Ćorić poslao je poruku svima koji su ga podržavali proteklih sedam dana na putu do najvećeg uspjeha karijere

Podsjećamo, zbog ozljede ramena Ćorić je izbivao s ATP Toura više od godinu dana, od veljače prošle godine i turnira u Rotterdamu sve do ožujka ove godine kada se vratio u Indian Wellsu. Sve do Roland Garrosa dobio je tek jedan od sedam odigranih mečeva, da bi sredinom lipnja osvojio 'challenger' u Parmi što je bila naznaka boljih rezultata.

U Cincinnatiju je ostvario šest pobjeda uz samo jedan izgubljeni set i to sve redom protiv renomiranih protivnika, Talijana Lorenza Musettija, trenutačno 30. igrača svijeta, velikog Španjolca Rafaela Nadala (ATP-3), još jednog Španjolca Roberta Bautistu Aguta (ATP-18), Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea (ATP-8), Britanca Camerona Norriea (ATP-9) i Grka Stefanosa Tsitsipasa (ATP-5).

'Da mi je netko rekao da ću snimati pobjednički video nakon Cincinnatija, rekao bih mu da je stvarno lud. Ne znam što da vam kažem. Nisam ni ja sam ovo očekivao, niti blizu. U najboljem slučaju sam se nadao da ću proći jedno kolo i odigrati solidan meč protiv Nadala', poručio je Borna, a prenosi HRT.

Ćorić se zatim osvrnuo na finale u koje je ušao nešto lošije, ali na kraju je pregazio od danas 5. tenisača na svijetu, Grka Stefanosa Tsitsipasa:

'Mali osvrt na meč. Ušao sam malo sporije, kao i u prošlom meču, trebao mi je vremena da se priviknem na tu njegovu brzinu igre. Igra jako, jako brz tenis i nisam se snašao prvih par gemova. Nakon toga sam, srećom, počeo igrati puno, puno bolje. Našao sam ritam i počeo sam opet bolje servirati i mislim da sam odigrao najbolji tie-break u životu i najbolji drugi set u životu. Došlo je evo u stvarno pravo vrijeme.'

  • +5
Borna Ćorić - Stefanos Tsitsipas, ATP Cincinnati, 21.8.2022. Izvor: Profimedia / Autor: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Nevjerojatan put do finala u kojem je izbacio neke od najboljih teniski imena omogućio mu je ogroman skok na ATP ljestvici, a to znači i lakši ždrijeb. Već na US Openu Borna će biti jedan od nositelja:

'Presretan sam naravno jer sam se vratio u TOP 30. Što bi se u nas reklo, sada se lakše diše. Kad si 150. nije baš lagano. Malo mi je sad lakši put, odmorit ću se par dana i onda se spremam za US Open. Veliko hvala svima još jednom.'

U svojoj profesionalnoj karijeri Ćorić sada ima naslove s ATP razine 250 (Marrakech), ATP 500 (Halle), ATP 1000 (Cincinnati), a 2018. godine je bio član hrvatske reprezentacije koja je osvojila Davis Cup.