najviše gube gledatelji

Za razliku od Alexandera Zvereva, koji je osobno otkazao, Novaku Đokoviću zabranjen je dolazak na US Open!

22.08.2022 u 12:18

Bionic
Reading

Drugi tenisač svijeta, Nijemac Alexander Zverev ipak neće nastupiti na zadnjem ovogodišnjem Grand Slam turniru koji za tjedan dana počinje u New Yorku jer se još nije oporavio od loma gležnja u polufinalu Roland Garrosa početkom lipnja

'Kad bi bila riječ o običnom turniru u kojemu se mečevi igraju na dva dobivena seta, tada bih bio spreman. No, teško je vratiti se na turniru na kojemu se mečevi igraju na tri dobivena seta', objavio je 25-godišnji Zverev.

Zverev, koji je lani osvojio olimpijsko zlato, a 2020. godine igrao finale US Opena, najavio je kako će nastupiti u Davis Cupu od 13. do 18. rujna u svom rodnom Hamburgu gdje će Njemačka igrati u skupini s Francuskom, Belgijom i Australijom.

No, za razliku od Zvereva, na US Openu silno bi želio nastupiti Novak Đoković. Ali njemu je ta mogućnost onemogućena, jer organizatori su objavili službeni protokol vezan uz COVID. Naime, domaćini imaju planove u kojima će implementirati zdravstvene i sigurnosne protokole po pitanju korone, čime su direktno poručili svima koji dolaze u zemlju da neće moći ući na stadion bez dokaza o cijepljenju.

Sedam dana je još do početka turnira, Đoković se i dalje nada preokretu, ali njega po svemu neće biti.

'U ovom trenutku svi koji borave u SAD-u neće morati pokazati dokaz da su cijepljeni da bi ušli na US Open. Ipak, ako putujete iz inozemstva, kako biste igrali na US Openu, morate biti cijepljeni', navedeno je u službenoj objavi.

Đoković je prošlog ljeta igrao u finalu US Opena i izgubio od Daniila Medvjedeva, ali kako ove godine neće uopće nastupiti, jasno je da će bivši svjetski br. 1 izgubiti dodatne bodove. A sve zato jer se drži svojih stavova.

Naravno, sumnjamo da je zabrinut zbog gubitka bodova, ali sigurno mu nije drago što ne smije igrati, jer na turniru će, s mogućnošću osvajanja, nastupiti Rafael Nadal. Podsjećamo, Nadal ima 22 Grand Slama, Đoković 21, a Federer 20.