lova do krova

Borna Ćorić zaradio je pravo bogatstvo pobjedom u finalu Mastersa; ovo je dodatni razlog za zadovoljstvo...

22.08.2022 u 10:06

Bionic
Reading

Pokorio je Borna Ćorić konkurenciju u Cincinnatiju, na jednom od najjačih svjetskih turnira izvan kategorije Grand Slama. Jasno, kad su u pitanju turniri iz serije Masters 1000, takve su i zarade - više nego izdašne

Osvojio je Borna Ćorić ATP Masters 1000 u Cincinnatiju, u finalu je sredio Stefanosa Tsitsipasa, a prije njega su redom padali Lorenzo Musetti, Rafa Nadal, Robert Bautista Agut, Felix Aguero-Aliassime i Cameron Norrie.

Fantastičan je ovo uspjeh za Bornu koji se nakon operacije ramena dugo mučio s povratkom u sam vrh svjetskog tenisa. A sada mu se u Cincinnatiju sve otvorilo, otišao je do kraja i slavio na jednom od najjačih teniskih turnira izvan kategorije Grand Slama.

Spomenimo samo kako je nagradni fond ovogodišnjeg izdanja ATP Mastersa 1000 u Cincinnatiju iznosio čak 6,9 milijuna dolara, a naš je Borna Ćorić osvajanjem ovog turnira zaradio pravo bogatstvo.

Uz hrpu bodova koji su mu omogućili skok od čak 123 mjesta na novoj ATP ljestvici, a Borna je sada 29. tenisač svijeta, sigurno ga je razveselila i novčana nagrada namijenjena pobjedniku.

Naime, Borna Ćorić je pobjedom u finalu zaradio čak 970.020 dolara, a do sada je u karijeri od turnirskih nagrada ukupno uprihodio 9.792.509 dolara!

Pa ipak, dojam je da Borni u ovom trenutku ipak puno više znači povratak u sjajnu formu i dodatno samopouzdanje uoči US Opena. Gdje će, zahvaljujući osvajanju Cincinnatija, biti jedan od nositelja!