nba liga

Bojan Bogdanović nije imao svoju večer, ali njegovi su Jazzeri nastavili s pobjedama...

13.03.2021 u 10:53

Bionic
Reading

Košarkaši Utah Jazza na svom su terenu svladali Houston Rocketse s uvjerljivih 114:99, a najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je za pobjednike u skromnoj šuterskoj večeri ubacio 15 koševa, pet skokova i tri asistencije

Prvu utakmicu nakon All-Star stanke odigrala je vodeća momčad NBA lige Utah Jazz. U Salt Lake Cityju su ugostili Houston i 114:99 stigli do svoje prve pobjede u ožujku.

Vodeću momčad NBA lige s učinkom 28-9 do pobjede je predvodio Donovan Mitchell je s 28 koševa, osam asistencija i sedam skokova predvodio šestoricu košarkaša Jazza koji su imali dvoznamenkasti učinak. Mike Conley je postigao 20 koševa, a Rudy Gobert je gospodario reketom s 14 koševa, 13 skokova i šest blokada.

Bojan Bogdanović je imao skromnu šutersku večer pogodivši samo tri od 10 pokušaja iz igre (2/6 za tricu), ali je pogodio sedam od osam slobodnih bacanja i stigao do 15 koševa, čemu je dodao pet skokova, tri asistencije te po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Kevin Porter Jr., koji je nastupio u drugoj utakmici nakon što je povučen iz razvojne G-lige, s 27 koševa i osam asistencija bio je najbolji u gostujućoj momčadi koja je doživjela 15. uzastopni poraz.

Najneizvjesniju utakmicu večeri odigrali su u Memphisu Nuggetsi i Grizzliesi, a na kraju su 103:102 pobijedili gosti iz Denvera. Domaća momčad je imala napad za pobjedu, Ja Morant je išao na polaganje pokraj Nikole Jokića i promašio, a suci su njihov kontakt okarakterizirali kao čist, iako je najbolji igrač Memphisa žestoko protestirao, uvjeren da je bio fauliran.

Najbolji igrač utakmice bio je Nikola Jokić s 28 koševa, 15 skokova i sedam asistencija, a najvažnijom se pokazala njegova obrambena akcija na Morantu koji je dvoboj završio sa 16 koševa i devet asistencija. Kod Denvera su značajan doprinos pobjedi dali Will Barton i Michael Porter Jr. s 21 košem svaki, čime su nadoknadili očajnu šutersku večer Jamala Murrayja koji je postigao samo tri koša gađajući iz igre 1/14. Dillon Brooks i Brandon Clarke su bili najbolji strijelci Memphisa s 20 koševa svaki.

U prvom nastupu nakon All-Star utakmice Los Angeles Lakersi su u Staples Centeru svladali gostujuće Indiana Pacerse 105:100 nadoknadivši 12 koševa zaostatka s početka posljednje četvrtine.

Kyle Kuzma je bio najbolji igrač domaće momčadi s 24 koša i 13 skokova, a pobjedu Lakersa zapečatio je Kentavious Caldwell-Pope ukradenom loptom 8.5 sekundi prije kraja i pogođenim slobodnim bacanjima. LeBron James je bio najbolji iz početne petorke s 18 koševa i 10 asistencija, a Montrezl Harrell je ubacio 17 koševa. Malcom Brogdon je predvodio Pacerse s 29 koševa, a Domantas Sabonis je utakmicu završio s 20 koševa, 14 skokova i osam asistencija.

San Antonio je kao domaćin razbio Orlando 104:77, a Luka Šamanić je za Spurse odigrao šest minuta te za to vrijeme imao jedan promašeni šut za tricu, dva skoka i jednu asistenciju. Najbolji strijelac pobjedničke momčadi bio je Rudy Gay s 19 koševa, a po 17 su postigli Derrick White i Dejounte Murray.

Gosti su zbog ozljeda i Covid-19 protokola na raspolaganju imali samo devetoricu igrača među kojima je najbolji bio Nikola Vučević s 26 koševa i devet skokova, a ovo je Orlandu bio sedmi uzastopni poraz.

MIami je slavio 101:90 na gostovanju u Chicagu i stigao do treće uzastopne pobjede. Jimmy Butler je bio najbolji igrač Heata s 28 koševa i osam asistencija, a Goran Dragić je 20 od svojih 25 koševa ubacio u zadnjoj četvrtini. Zach LaVine je s 30 koševa, šest skokova i šest asistencija bio najbolji igrač Bullsa.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarili su New Orleans Pelicansi, koji su na svom terenu svladali Cleveland Cavalierse 116:82. Brandon Ingram je bio najbolji strijelac pobjednika s 28 koševa, a Zion Williamson je dodao 23 koševa za domaću momčad. Collin Sexton je s 19 koševa bio najbolji kod Cavsa.

Ponajbolji centar NBA lige Joel Embiid u petak je nakon jednog zakucavanja nezgodno doskočio na lijevu nogu i ozlijedio koljeno na gostovanju njegove Philadelphije u Washingtonu, gdje su '76ersi slavili 127:101, iako je njihov najbolji igrač u trećoj četvrtini napustio dvoboj.

Embiid je do nesretnog trenuka ubacio 23 koša uz sedam skokova, a koliko je ozbiljna njegova ozljeda pokazat će pregled magnetskom rezonancom.

Za Joela Embiida je ovo bila prva utakmica otkako je propustio nastup na All-Star dvoboju u Atlanti, jer je bio u kontaktu s osobom koja je oboljela od Covida-19. Njegov suigrač Ben Simmons je iz istog razloga propustio utakmicu zvijezda te dva dvoboja koja su '76ersi odigrali na početku druge polovice osnovnog dijela NBA lige.

Pobjedi Philadelphije u Washingtonu značajan doprinos dali su igrači s klupe Shake Milton i Furkan Korkmaz koji su ubacili po 18 koševa. Russell Westbrook je bio najbolji u domaćoj momčadi s 25 koševa, osam asistencija i pet skokova, dok je najbolji strijelac lige Bradley Beal ubacio 19 koševa, iako je prije utakmice njegov nastup bio upitan zbog bolova u lijevom koljenu.