ht prva liga

[FOTO] Hajduk je ohrabren s tri pobjede u nizu, ali još nikad nije slavio u Velikoj Gorici; evo gdje možete gledati derbi 25. kola

13.03.2021 u 08:12

Bionic
Reading

Subotnji program 25. kola Hrvatski Telekom Prve lige derbijem začelja otvaraju Lokomotiva i Istra 1961 (15 sati, Arenasport 1, MAXtv). Poslastica dana ipak je pravi derbi u kojem trećeplasirana Gorica dočekuje Hajduk (Arenasport 3, 17.05 sati, MAXtv). 'Bili' još nisu osjetili slast pobjede u Velikoj Gorici, ali stižu puni samopouzdanja jer su povezali tri slavlja u posljednja tri kola

Gorica i Hajduk do sada su u Hrvatski Telekom Prvoj ligi i Kupu odigrali 11 utakmica. Sedam je puta slavila Gorica, dva su susreta završila bez pobjednika, a 'bili' su pobijedili tek dva puta. I to na Poljudu. U Velikoj Gorici se Hajduk provodio 'kao bos po trnju', šest utakmica, pet poraza i remi. Da za Hajduk situacija bude još i gora, u Velikoj Gorici imaju čak pet poraza u nizu! Pobjeda? Tu slast još nisu osjetili.

Uz to, Gorica je u posljednjoj međusobnoj utakmici slavila na Poljudu 4:2, a prije toga je povezala dvije domaće pobjede nad 'bilima'. Baš loša statistika za Hajduk koji za Goricom u ovom trenutku zaostaje čak 15 bodova! No, 'bili' su povezali tri pobjede i s puno samopouzdanja stižu na današnju utakmicu.

'Razlika između nas i njih u bodovima pokazuje da se radi o dobroj momčadi. Radi se o klubu koji je radio jako dobro u proteklom razdoblju. To je zasluga i Mindaugasa Nikoličiusa (sportski direktor Hajduka op.a.) koji je sada kod nas i to je dobra okolnost. Organizirani su, dobro stoje na terenu, sviđa mi se kako igraju njihovi stoperi, dobar im je i vratar, dobri su u reposjedu i često završavaju napade s četvoricom igrača. Grade igru iz obrane. Sviđa mi se kako s fizičkog aspekta pristupaju utakmici. Snažni su, moramo im odgovoriti na isti način', kazao je u najavi utakmice trener Hajduka Paolo Tramezzani i dodao:

  • +6
Hajduk - Varaždin (24. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Imaju dobra krila, ne bih isticao samo jednog igrača, nego cijelu momčad. U ofenzivnom dijelu imaju izvrsne nogometaše i svaki od njih je opasan. Nećemo prilagođavati igru zbog Kristijana Lovrića.'

Ovo je u stvari samo prvi čin dvomeča Gorice i Hajduka, danas u prvenstvu, a u utorak 16. ožujka u četvrtfinalu Kupa...

'Neobično je, da, što igramo s istim suparnikom u par dana, ali cijeli tjedan pripremamo se samo za ovu prvu utakmicu. Momčad je navikla igrati u ovakvom ritmu, svaki nam je dvoboj kao novi ispit. Kako igračima, tako i meni kao treneru', zaključio je Tramezzani.

Da stvar bude još zanimljivija, na klupi Gorice od početka godine sjedi bivši trener 'bilih', Siniša Oreščanin.

'Hajduk je veliki klub s velikom tradicijom. Novi trener je stabilizirao momčad, pogotovo defenzivu, a u fazi napada se dosta oslanja na individualnu kvalitetu Livaje, Kačaniklića, Umuta i Jaira. Četiri utakmice nisu primili gol i respektiramo ih, pogotovo zato što imaju momčad koja je četiri do šest puta skuplja od naše. Međutim, mi smo treći na tablici, igramo jako dobro, vidi se pozitivan pomak i željno očekujemo utakmicu. Idemo na pobjedu i veselimo se utakmici', kazao je Oreščanin i napomenuo:

  • +17
Osijek - Gorica Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

'Očekujem defenzivni Hajduk koji će uz stabilnu obranu pokušati kazniti nas kroz kontre i polukontre.'

Uz derbi Gorice i Hajduka, od 15 sati se igra i derbi začelja. U Kranjčevićevoj se sastaju Lokomotiva i Istra 1961. isti su se protivnici sastali prije samo tri dana, u srijedu je Istra u Puli slavila 3:1. 'Lokosi' sada traže iskupljenje kako bi pobjegli sa samog dna prvenstvene ljestvice.

'Moramo pokazati veću agresivnost i veći momčadski duh. Moramo se iskupiti za poraz u Puli. Očekujem pozitivnu reakciju svojih igrača', kazao je trener 'lokosa' Jerko Leko i dodao:

  • +4
Istra 1961 - Lokomotiva, HT Prva liga, 2020/21. Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

'Sigurno je da će biti nekih promjena u momčadi jer moram osvježiti momčad...'

Istra u Zagreb stiže ohrabrena s dvije vezane domaće pobjede.

'Očekujemo sigurno zahtjevnu i tešku utakmicu kao što je bila ova u Puli. Kvalitetan protivnik, ali spremni smo odgovoriti na sve zahtjeve koje će utakmica donijeti. Bitno je da budemo hrabri, odlučni, organizirani i energični kao što smo bili na utakmici u Puli. Ostao nam je još jedan trening, naša ideja se neće puno mijenjati. Puni smo samopouzdanja i tako ćemo ući u utakmicu. Napravit ćemo sve da donesemo bodove u Pulu', kaže trener Istre 1961 Danijel Jumić.

Hrvatska 1. liga

Lokomotiva-Istra 196115:00
Gorica-Hajduk17:05
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb23173354
2.Osijek24164452
3.Gorica24145547
4.Rijeka2496933
5.Hajduk221021032
6.Šibenik24751226
7.Slaven Belupo23581023
8.Varaždin24641422
9.Istra 196124551420
10.Lokomotiva24481220

Sljedeće utakmice

14.3.Varaždin-Dinamo Zagreb
14.3.Šibenik-Osijek
17.3.Slaven Belupo-Rijeka
19.3.Osijek-Lokomotiva
20.3.Slaven Belupo-Istra 1961