SAMO NAVIJAČI KONTRA

Bobanove riječi o Tottiju potvrdile i talijanske legende

22.02.2016 u 20:06

Bionic
Reading

Izbacivanje 39-godišnjeg Francesca Tottija iz momčadi Rome nakon što se je požalio novinarima zbog lošeg tretmana kod trenera Spallettija i dalje je glavna tema u talijanskim medijima.

U internetskoj anketi lista La Reppublica 47 posto ispitanika podržalo je Tottija, dok je njih 50 posto stalo na stranu trenera Luciana Spallettija. No, u nedjelju na stadionu Olimpico u utakmici protiv Palerma, koju je Roma dobila s 5:0, a Totti ju je promatrao sa tribina, navijači su jasno dali do znanja na čijoj su strani. Totti je nagrađen aplauzom, a Spallettiju su zviždali.

Spalletti je preuzeo Romu prije 40 dana, a Totti, koji je zbog ozljede butnog mišića pauzirao tri mjeseca, pod njim je odigrao samo 33 minute. Legendu Rome najviše je pogodilo što je protiv Reala u Ligi prvaka dobio tek šest minuta.

'U dobroj sam fizičkoj spremi i želim igrati, a ne igram isključivo zbog trenera. Znam da u mojim godinama moram igrati manje, ali ne želim na ovaj način završiti karijeru. Tražim više poštovanja', kazao je Totti novinarima.

Spallettija je taj javni istup razbjesnio i kapetana je izbacio iz momčadi. To je izazvalo buru u svlačionici Rome, a morao je intervenirati i predsjednik kluba James Pallotta

Totti je cijelu svoju karijeru proveo u Romi, ovo mu je 24. sezona u klubu, i za to vrijeme promijenilo se čak 16 trenera. Sakupio je više od 700 nastupa i postigao je 300 golova u svim natjecanjima.

Spallettijev prethodnik na kormilu Rome Francuz Rudi Garcia vrlo je dobro razumio povlašteni položaj koji uživa Totti i dobro je baratao sa njegovom minutažom na terenu, pa je Totti pod njim još uvijek bio igrač koji je znao odlučiti utakmicu odličnim dodavanjem ili udarcem iz 'slobodnjaka'.

Za većinu navijača Rome Totti je najveći igrač u povijesti kluba, za njih on je 'zlatni dečko' i 'kralj Rima'. A bivši trener Garcia jednom je prilikom rekao da nije siguran da li je za Rim važniji Totti ili Papa.

Glavni menadžer Rome Mauro Baldirossi zasad drži stranu trenera Spallettija, koji je ostvario pet uzastopnih pobjeda u domaćem prvenstvu.

'Od Spallettija smo tražili da poboljša igru i da momčadi pobjeđuje, a on to radi jako dobro i na njemu je da donosi odluke za koje smatra da su korisne', izjavio je Baldirossi

Bivši talijanski reprezentativni napadač Gianluca Vialli, koji je dvije godine bio trener Chelseaja, smatra da je Totti već trebao otići u mirovinu.

'Da sam ja Totti, prestao bih igrati još prošle godine dok je bio važan dio momčadi', kazao je Vialli

Spalletti je dobio podršku i od svog kolege, bivšeg talijanskog izbornika Cesarea Prandellija

'Možeš biti najvažniji igrač i kapetan, ali postoje granice i određeni tip ponašanja jednostavno nije prihvatljiv. Zato u potpunosti razumijem odluku trenera Spallettija', napomenuo je Prandelli.

U istom tonu prije nekoliko dana govorio je i bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Zvonimir Boban