STOP DJECI

Bizarna zamolba Uefe igračima na Euru koji su očevi

05.07.2016 u 15:04

Bionic
Reading

Europska nogometna federacija (UEFA) zamolila je igrače Portugala, Walesa, Francuske i Njemačke da nakon polufinalnih dvoboja na EURO-u ne izvode svoju djecu na teren.

'Ovo je Europsko prvenstvo, a ne obiteljska zabava. Stadioni nisu najsigurnije mjesto za malu djecu ako navijači počnu ulaziti na teren. To je lijepa slika, mi nismo 100 posto protiv toga, ali moramo biti oprezni,' poručio je direktor turnira Martin Kallen.

Ovaj Uefin poziv najviše je usmjeren prema reprezentaciji Walesa čiji su igrači pobjedu protiv Belgije i plasman u polufinale proslavili s djecom na travnjaku stadiona u Lilleu. Mnogi još uvijek pamte sliku Garetha Balea kako sa kćerkom Albom Violet slavi plasman u polufinale ili sliku Neila Taylora i Hala Robsona-Kanua u zagrljaju djece.

'Presretan sam što sam pobjedu protiv Belgije mogao podijeliti sa svojim najmilijima. Nisam ih vidio četiri ili pet tjedana. To je nevjerojatno iskustvo, jedan od trenutaka koje nikada neću zaboraviti,' kazao je Balen nakon utakmice protiv Belgije.

Polufinale između Portugala i Walesa igra se u srijedu u Lyonu u 21 sati, a dan kasnije je polufinale između Njemačke i Francuske u Marseilleu.