Mikić ima novu zanimaciju

Bivši nogometaš Dinama i heroj Hirošime objavio definitivni kraj karijere

15.04.2019 u 14:12

Bionic
Reading

Bivši nogometaš zagrebačkog Dinama, Mihael Mikić, danas 39-godišnji poduzetnik, odlučio je i službeno oglasiti kraj igračke karijere

Mihael Mikić, koji je karijeru počeo kao napadač, ali je zbog svoje brzine prebačen na poziciju desnog krila, karijeru je započeo u NK Bistra, a kao 13-godišnjak stigao je u zaprešićki Inter.

No vrlo brzo uočili su ga u Dinamu, pa se nakon jedne profesionalne sezone u 'Divu iz Zaprešića' preselio među 'modre'. S 19 godina postao je igrač prve momčadi, a može se pohvaliti i prvim golom za maksimirsku momčad u Ligi prvaka. Bilo je to u ogledu protiv Porta.

Godine 2004. otišao je u Kaiserslautern, gdje se baš i nije naigrao. Kada je uhvatio minutažu, klub je ispao iz Bundeslige, pa se Mikić vratio u Hrvatsku. Točnije, u Rijeku. Ipak, predsjednik kluba s Kantride zahvalio mu se na suradnji, pa se Mikić vratio u Dinamo.

Mihael Mikić i Ljupka Gojić Mikić s kćerkicom prošetali Cvjetnim trgom Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

S 'modrima' je ostvario veliku pobjedu protiv Ajaxa u Amsterdamu.

Godine 2009. nogometni ga je put odveo u Japan, točnije u Sanfrecce Hiroshimu, gdje je proveo punih osam godina. I osvojio tri naslova prvaka.

Nakon emotivnog rastanka od kluba prošlu je godinu otišao u Shonan Bellmare, ali za ovaj je klub odigrao tek šest utakmica, a posljednju još 2. svibnja 2018. godine.

Čekao je mogući novi angažman ove zime, ali kako se nije uspio dogovoriti, tijekom zimske pauze odlučio je definitivno prekinuti igračku karijeru.

No ostat će Mikić u poslovnim vodama jer sa suprugom, bivšom manekenkom i modnom dizajnericom Ljupkom Gojić Mikić uskoro otvara slastičarnicu. I to, za početak, na dvije lokacije, a u kojima će se nuditi japanski kolači i talijanski sladoled.