povratnik iz njemačke

Bivši hrvatski reprezentativac novo je pojačanje Hajduka

29.08.2023 u 10:59

Bionic
Reading

Nekadašnji hrvatski reprezentativac Filip Uremović (26) na Poljud stiže kao slobodan igrač nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s berlinskom Herthom

SportBild je objavio da su stoper Filip Uremović (26) i Hertha Berlin sporazumno raskinuli suradnju, a nekadašnji hrvatski reprezentativac već ima novi klub.

Uremović je karijeru započeo u vinkovačkoj Cibaliji, okušao se u Dinamu, Sheffield Unitedu i ljubljanskoj Olimpiji, a od 2018. do 2022. godine igrao je za ruski Rubin iz Kazanja. Od ljeta 2022. godine standardni je član berlinske Herthe, a koja je prošle sezone ispala iz Bundeslige. U klubu su se zato odlučili na rezanje troškova pa su, među ostalim, raskinuli ugovor i s Uremovićem.

A Hajduku je to sjajno leglo jer im je stoperska pozicija jedna od najkritičnijih. Josip Elez se tek vraća nakon duge ozljede, a Luka Vušković čeka transfer, pa je iskusni Uremović idealno rješenje za 'bile' jer podjednako kvalitetno može pokriti poziciju stopera i desnog beka.

I njemu će povratak u Hrvatsku dobro doći da oživi karijeru, a možda ga i izbornik Zlatko Dalić ponovno 'uoči'. Podsjetimo, Uremović je odigrao šest utakmica za 'vatrene', a posljednji je put bio na klupi u listopadu 2021. godine u susretu kvalifikacija za SP protiv Slovačke (2:2).