derbi na maksimiru

Bišćan svjestan što ga čeka protiv Dinama: Najteža utakmica koju možemo igrati...

09.03.2019 u 08:46

Bionic
Reading

Trener Rijeke Igor Bišćan smatra da njegovoj momčadi neće biti lako ove nedjelje u derbiju HT Prve lige protiv Dinama (Arenasport 3, 17:30) te će morati odigrati na vrhunskom nivou ako želi ponoviti pobjedu iz jesenskog dijela sezone...

Riječani su jedini koji su ove sezone uspjeli pobijediti u domaćem prvenstvu Dinamo, golom Čolaka na Rujevici krajem studenog.

Rijeka – Dinamo 1:0, 15. kolo 2018./19. (sažetak) Izvor: Društvene mreže

No, uoči novog međusobnog dvoboja, ovaj put na Maksimiru u nedjelju (Arenasport 3, 17:30), Rijeka zaostaje čak 14 bodova za momčadi Nenada Bjelice i ima dosta problema s ozljedama, s obzirom da Heber, Raspopović, Čolak, Pavelić, Punčec, Gorgon, Tomečaka i Vuk nisu u potpunosti spremni i većina ih neće moći igrati.

'Manje više sve je jasno kakva nas utakmica očekuje. Ovo je vjerojatno najteža utakmica koju možemo igrati u prvenstvu, protivnik koji u prvenstvu i Europi pokazuje kvalitetu i moć. Jasno nam je da će biti jako teško, ali s druge strane kao sportaši se nadamo i vjerujemo da ćemo biti konkurentni,' izjavio je Igor Bišćan uoči derbija.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Rijeka - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

'Dinamo je postao preozbiljna momčad da bismo mogli računati na pad nakon utakmice protiv Benfice. Ne možemo računati na pomanjkanje motiva, svi igrači Dinama su dosad pokazali zavidnu razinu i morat ćemo biti na maksimumu,' dodao je bivši nogometaš zagrebačkog kruga i bivši trener Rudeša te slovenske Olimpije.

Dinamo bi pobjedom povećao svoju prednost pred ostatkom HT Prve lige na nedostižnih +17, ali s obzirom da ga čeka povijesni dvoboj s Benficom sljedećeg četvrtka, ostaje pitanje koliko će igrači biti koncentrirani na travnjaku protiv Riječana, što otvara priliku Bišćanovoj momčadi...