nova prilika

Bio je jedan od najnadarenijih hrvatskih nogometaša, a nakon neuspjeha u Italiji sreću je odlučio potražiti u Slovačkoj

15.02.2020 u 08:59

Bionic
Reading

Andrija Balić (22) slovio je za čudo od djeteta, u Hajduku su od njega očekivali velike stvari, no s Poljuda je otišao kao tinejdžer. 'Bili' su ga u veljači 2016. godine za tri milijuna eura prodali talijanskom Udineseu...

Odigrao je Andrija Balić (22) samo 45 utakmica za Hajduk, ali bilo je to dovoljno da momčad iz Serie A za tada jedva punoljetnog veznjaka izdvoji tri milijuna eura. Na žalost, Balić se u Italiji nije uspio nametnuti.

Odigrao je za Udinese 33 utakmice, zabio je i jedan gol, ali za njega mjesta u momčadi ipak nije bilo. Na ruku mu nije išlo ni to što je u prve tri sezone klub promijenio čak osam trenera!

Pola prošle sezone Andrija Balić proveo je na posudbi u nizozemskoj Fortuni Sittard, odigrao je dobro (13 utakmica, jedan gol), no odlučio je vratiti se u Italiju. Na žalost, za njega i dalje nije bilo mjesta u Udineseu koji ga je početkom ove poslao na posudbu u Perugiu. 

Nakon 10 utakmica u Serie B nekad jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa odlučio je ponovno promijeniti sredinu. Sada je Andrija Balić prihvatio ponudu te otišao na posudbu u redove slovačkog prvoligaša Dunajska Streda. U ovom trenutku trećeplasirana momčad slovačkog prvenstva ima ambicije izboriti nastup u Europi, te od Balića očekuju da ojača vezni red.

Srećom, Balić neće biti usamljen, u momčadi Dunajske Strede dočekat će ga još jedan nekadašnji igrač Hajduka, Lorenco Šimić (23). On je iz Hajduka otišao u Sampdoriju koja ga je posuđivala SPAL-u, Empoliju i Rijeci, a sada i do kraja ove sezone slovačkom prvoligašu...