modrić asistent

Bijesni trener Atalante s pravom se okomio na očajno lošeg suca: Uništio je nas i utakmicu! O nogometu nema pojma, a sudi Ligu prvaka...

25.02.2021 u 09:59

Bionic
Reading

Madridski Real provukao se u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka na gostovanju kod Atalante u Bergamu. 'Kraljevi' su već na samom početku utakmice dobili neočekivani 'poguranac'. Naime, u 17. minuti susreta njemački je sudac Tobias Stieler neopravdano strogo isključio domaćeg veznjaka Remu Freulera...

Trener Atalante Gian Piero Gasperini (63) je nakon domaćeg poraza u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Reala 1:0 bio je ogorčen.

Kontroverzna odluka glavnog suca Tobiasa Stielera, koji je u 17. minuti dao izravni crveni karton defenzivnom veznjaku Atalante Remu Freuleru nakon prekršaja nad Fernaldom Mendyjem, izravno je usmjerila susret. Prekršaj je bio, ali daleko od toga da je bio za crveni karton! Njemački se sudac totalno pogubio i nepromišljenim potezom je osudio Atalantu da s igračem manje igra više od 70 minuta.

I baš je Mendy presudio Atalanti, zabio je za pobjedu Reala 1:0 u 86. minuti iako su 'kraljevi' odigrali očajno lošu utakmicu. To je nakon susreta još i više razljutilo neutješnog Gasperinija.

'Ostaje gorčina jer nam sudac nije dozvolio da odigramo utakmicu koju smo čekali', kazao je ljutiti trener Atalante te nastavio:

'Ne znam kakav bi bio rezultat da smo igrali 11 na 11, ali utakmicu je potpuno pokvario incident kojeg je njemački sudac prestrogo ocijenio. S obzirom na to kako je prošla utakmica, rezultat od 0:1 čak i nije toliko loš za nas, ali žalimo što nismo dobili priliku da igramo. Sudac je doslovno uništio utakmicu na samom početku. Prošle sezone, nakon apsolutnog kaosa u sudačkim kriterijima, napokon je definirano pravilo o igranju rukom. Sada je očigledno da idemo u pravcu da potpuno zabranimo bilo kakav oblik kontakta u nogometu. Da, to je samoubojstvo za ovaj sport.'

Gasperini je tu malo zastao, činilo se kako se premišlja, hoće li nastaviti s napadom na njemačkog suca ili će se suzdržati. Ali, nepravda je bila očigledna, nije to mogao prešutjeti...

'Znate da sam u Serie A dobio kaznu zbog kritiziranja sudaca, ako kažem nešto sada, onda će me i UEFA sankcionirati na mjesec ili dva... Ali ovo je jače od mene, svima je jasno kako je ovo bilo nogometno samoubojstvo!', sipao je ljutiti Gasperini koji je 'opleo' po sucima:

'Ne možemo imati suce koji nikad nisu igrali pravu nogometnu utakmicu i ne znaju razliku između duela i faula! I onda takvi još sude Ligu prvaka! Ako ne mogu to razlikovati, iskreno, trebali bi otići sami od sebe i pronaći neki drugi posao jer za ovaj očigledno nisu kvalificirani! Umjesto njih bi UEFA trebala delegirati ljude koji su igrali nogomet. Uz sve to, suci sada imaju VAR, imaju sve što je potrebno za dosuđivanje pravednih odluka, ali oni čak i kod repriza griješe. Čekate toliko dugo na ovakvu utakmicu, trebao je to biti praznik nogometa za sve nas, a onda sve propadne zbog suca...'

  • +2
Atalanta Bergamo - Real Madrid 0:1 (1/8 finala Lige prvaka) Izvor: EPA / Autor: PAOLO MAGNI

Uspio se nakon toga Gasperini malo smiriti, pa je analizirao utakmicu...

'Još sam 'vruć', ne znam, možda bismo u svakom slučaju izgubili, ali nakon svega se ne žalim na rezultat... Siguran sam da bi to bila sasvim drugačija utakmica '11 na 11'. Planirao sam puno otvoreniju utakmicu, želio sam se nadigravati s Realom. Nakon isključenja smo se dobro branili, malo je nedostajalo da sačuvamo 0:0. No, sigurno je da bi sve zajedno bilo puno zabavnije da nismo više od 70 minuta imali igrača manje', pričao je trener Atalante, a po sucima je nakon utakmice 'opleo' i legendarni talijanski trener Fabio Capello.

'Ovo je razočaravajuće. Jer, igrač Atalante nije bio posljednji čovjek prije golmana, a protivnički igrač je ionako išao u širinu. Žuti karton bi bio prava kazna, dok je crveni - neobjašnjiv! Utakmica je uništena', rekao je Don Fabio koji je utakmicu pratio kao sukomentator za televiziju Sky Itala.

Capello misli kako je u pitanju neka zavjera protiv talijanskih klubova u Ligi prvaka...

'U utorak je Lazio oštećen za penal protiv Bayerna, a sada se ovo dogodi Atalanti. Postaje mi sumnjivo sve to... Ali, bez obzira na sve Atalanta je odigrala dobru utakmicu', zaključio je Fabio Capello.