Bivši igrač Dinama

Benković svoj gol za Celtic posvetio vlasniku Leicestera pa se prisjetio njihovog susreta

05.11.2018 u 12:44

Bionic
Reading

Mladi hrvatski nogometaš Filip Benković postigao je svoj prvi gol u dresu škotskog velikana Celtica, a nakon utakmice svojom je izjavom mnoge dirnuo

U uvjerljivoj pobjedi 5:0 protiv Heartsa nekadašnji igrač Dinama Filip Benković zabio je gol, a s obzirom na formu koju pokazuje čini se da su čelni ljudi škotskog velikana – pogodili. Naime, Celtic s Benkovićem u momčadi još nije poražen.

'Naravno da sam sretan zbog tog gola, prvi mi je u dresu Celtica, taj se uvijek pamti. Super je osjećaj zabiti za ovako velik klub, ponosan sam na ovaj gol, a vjerujem da će ih uskoro biti još', kazao je Benković za Goal.

Poznato je kako je Benković službeno igrač Leicestera na posudbi u Celticu. S obzirom na to da je nedavno vlasnik engleskog kluba smrtno stradao u nesreći helikoptera, zanimljivo je bilo čuti kako na tu situaciju gleda mladi nogometaš:

'Uh, ne znam što reći o tome. Da, protekli dani bili vrlo teški za Leicester, ma još uvijek je sve to teško prihvatiti. Ali takva je situacija. Vlasnik Leicestera? Ma čovjek je bio čudo, upoznao sam ga u svom kratkom periodu dok sam bio u klubu, ali mi je i to bilo dovoljno da shvatim kakva je osoba. Čovjek je bio bogataš, imao tolike milijune, ali to nikada ne biste rekli za njega. Nevjerojatno je koliko je bio skroman i pošten, nemam riječi za ovakvu tragediju', kazao je Benković te je na društvenim mrežama naglasio kako svoj prvi gol posvećuje preminulom vlasniku Leicestera Vichaiju Srivaddhanaprabhi:

  • +4
Igrači i navijači Leicester Cityja došli su se oprostiti od poginulog Vichaija Srivaddhanaprabhaja Izvor: EPA / Autor: TIM KEETON / EPA

'Evo, pružila mi se ta čast da zabijem gol u derbiju protiv Heartsa, a najmanje što sam mogao napraviti je posvetiti taj pogodak tom čovjeku, dosadašnjem vlasniku Leicestera', kazao je Benković.