plakale i zvijezde 'lisica'

Tuga i suze u Leicesteru; igrači, navijači i obitelj odali počast omiljenom Vichaiju

29.10.2018 u 19:24

Bionic
Reading

Karizmatični predsjednik engleskog nogometnog kluba Leicester City, Tajlanđanin Vichai Srivadhanaprabha, i još četiri osobe smrtno su stradali u helikopterskoj nesreći do koje je došlo u subotu blizu King Power stadiona,

'S najdubljim žaljenjem i slomljena srca potvrđujemo da je naš predsjednik Vichai Srivadhanaprabha bio među onima koji su tragično izgubili život u subotu navečer kad je helikopter koji je prevozio njega i još četiri osobe pao blizu King Power stadiona. Nijedna od pet osoba iz letjelice nije preživjela', kaže klub iz tog grada u središnjem dijelu Engleske u priopćenju objavljenom na svojoj internetskoj stranici.

Policija je identificirala ostale četiri žrtve kao Nursaru Suknamai i Kaveporna Punparea, dva člana ekipe Vichaija Srivadhanaprabhe, pilota Erica Swaffera, te Izabelu Rozu Lechowicz, putnicu.

  • +4
Igrači i navijači Leicester Cityja došli su se oprostiti od poginulog Vichaija Srivaddhanaprabhaja Izvor: EPA / Autor: TIM KEETON / EPA

Klub je pozdravio 'dobrotu i velikodušnost' Vichaija Srivadhanaprabhe, 'velikog čovjeka čiji su život određivali ljubav koju je posvetio svojoj obitelji i onima koje je vodio s toliko uspjeha'.

Klub je najavio odgodu utakmice predviđene u utorak protiv Southamptona u engleskom Liga kupu.

Brojni nogometni navijači pristizali su u nedjelju cijeli dan pred stadion, potreseni tragičnim događajem, kako bi položili bukete cvijeća i šalove u bojama kluba ili u tišini odali počast.

U ponedjeljak su na mjesto pogibije stigli i igrači prve momčadi, koja je ovom klubu prije dvije godine odnosno u sezoni 2015/16 donijela i prvi naslov prvaka Engleske.