s(p)retna pobjeda

Belgijski izbornik iskreno je priznao ono što su svi vidjeli: Kanađani su bili bolji, a spasio nas je Courtois...

Bionic
Reading

Belgija je teškom mukom pobijedila Kanadu 1:0. Svima je jasno da su imali puno sreće jer Kanađani su pokazali puno više, ali na kraju ipak nisu zabili. Za to je najzaslužniji sjajni belgijski golman Thibaut Courtois

'Ovo je bila izrazito teška utakmica. Istina je da su Kanađani bili bolji i lakše ostvarivali zacrtane ciljeve. Došli su na turnir u nevjerojatnom raspoloženju i s velikim emocijama, to smo i očekivali, a sada su pokazali dinamičan tempo i izravnost', kazao je belgijski izbornik Roberto Martinez te iskreno priznao da je i faktor sreće, uz raspoloženog golmana Thibauta Courtoisa:

'Nismo pokazali pravo lice naše igre, to se mora priznati. Da, imali smo i sreće... Oduševljen sam zbog pobjede, stigla je na račun upornosti i iskustva te kvalitetom našeg golmana Courtoisa koji je obranio penal', zaključio je Martinez.

Nešto je imao za reći i belgijski junak, golman Thibaut Courtois.

'Prve utakmice na Svjetskim prvenstvima su uvijek teške i stresne, pogledajte Njemačku i Argentinu. Naša skupina se podcjenjuje, jer u njoj su četiri dobre momčadi, a mi smo vodeći i s pobjedom protiv Maroka u sljedećoj utakmici ćemo se kvalificirati u osminu finala', kazao je Courtois te napomenuo:

  • +17
Belgija - Kanada, SP u nogometu, 23.11.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

'Iznenadio nas je kanadski pritisak, brzi su, jaki, a i dobro tehnički potkovani. Što se jedanaesterca tiče, znao sam da Davies uvijek puca u golmanovu desnu stranu i zato sam ju i odabrao. I da, ovo mi je prvi obranjeni penal u reprezentativnom dresu.'

Strijelac jedinog gola Michy Batshuayi je uz Courtoisa bio spasitelj svoje reprezentacije...

'Ovo nije bila najbolja Belgija. Svjestan sam uloge medija koji moraju kritizirati, ali uvijek je pozitivno krenuti s pobjedom. Osobno, sretan sam što sam zabio', kazao je Batshuayi.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal