TO NEMA DOSLOVNO NITKO

BBB-i pjevali sa sjevera, novi čudesni rekord Maksimira...

26.10.2014 u 19:54

Bionic
Reading

Dinamo je na svom travnjaku svladao Osijek s uvjerljivih 5:0, a na tribinama se dogodila situacija do sada još nezabilježena u Maksimiru

Na tribinama je došlo do 'rekonstrukcije stanja'. Nakon pokušaja ubojstva svojih pripadnika (obojica su izvan životne opasnosti, policija zna koga treba tražiti...) pobunjeni dinamovci odlučili su vratiti se, barem jednokratno, na sjevernu tribinu na koju proteklih mjeseci dolazi frakcija odana klupskom vodstvu. Njih oko 25 utakmicu je odgledalo sa zapadne tribine, sve dok početkom drugog dijela nisu nestali...

Od oko 1.300 gledatelja na Maksimiru danas njih nešto više od polovine okupila se u 'kopu' BBB-a na sjeveru, a među preostalih oko 500 gledatelja bile su čak još tri navijačke skupine! I do sada su se na Maksimiru znala sastati tri različita tabora, ali danas ih je bilo čak četiri i to je novi rekord čudnovatog kluba i njegovog stadiona.


Na jugu je, logično, bila Kohorta, a i njih 20-ak bilo je  dovoljno da ne budu najmanje zastupljena grupa na stadionu. Na istoku je naime bilo i desetak ljudi iznad transparenta BBB Veterani. Dok je situacija bila relativno mirnodopska oni su bili u sastavu 'novog sjevera', no danas su otišli na svoju stranu i uglavnom mirno odgledali utakmicu.

Vokalno su, logično je, dominirali daleko najbrojniji navijači (njih oko 800) sa sjevera; a osim učestalog asortimana mogla su se čuti i neugodna međusobna skandiranja s frakcijom koja se danas sklonila na zapad. Srećom, u nastavku je toga nestalo, a veći dio navijača sa sjevera je nakon utakmice otišao u smjeru Dubrave. Tamo su se našli s brojnim kolegama koji nisu mogli ući na stadion kako bi zajedno ispred bolnice dali jasnu i glasnu podršku ranjenima Miri i Filipu.

Dio vokalnog izdanja s maksimirskog sjevera u dvoboju s Osijekom