BOYSI NA SJEVERU

Dinamo se za sramotu u Salzburgu iskalio na Osijeku

26.10.2014 u 16:57

Bionic
Reading

Dinamo je s uvjerljivih 5:0 pobijedio Osijek te donekle isprao gorak okus nakon teškog poraza od Red Bull Salzburga. A nakon lipnja 2013. godine na sjevernoj su se tribini pojavili Bad Blue Boysi; ali prvenstveno kao odgovor na pokušaj ubojstva dvojice svojih prijatelja, a za što odgovornim smatraju Dinamovog čelnika Zdravka Mamića

Dinamo je u četvrtak doživio pravu sramotu, nakon što su ih u Salzburgu igrači domaćeg Red Bulla propustili posve poniziti, a 'modri' su se kući vratili s četiri komada u mreži. Iako su im mogli zabiti još barem tolliko. No, s velikim igračkim kadrom, Zoran Mamić osvježio je momčad i krenuo u dvoboj s Osijekom s gotovo polovinom novih igrača - a bili su tu Ibanez, Vukojević, Taravel, Šimunović, Pjaca... S time da je u nastavku priliku dao i oporavljenom Junioru Fernandesu.

Osijek je pak u negativnoj seriji. U zadnjih šest utakmica izborili su tek jednu pobjedu, a od posljednjeg mjesta na tablici dijele ga tek dva boda.

Iako bi ih povratak Boysa na sjevernu tribinu trebao veseliti, to sasvim sigurno nije razveselilo Dinamovog izvršnog predsjednika Zdravka Mamića, u kojeg su Boysi uperili prst sumnje za teško ranjavanje dvojice svojih članova, koji su propucani u noći s petka na subotu.

'Modri' su od prvog zvižduka suca Zebeca bili dominantnija momčad, ali zabili su tek jedan pogodak. Strijelac je u 10. minuti bio Duje Čop


U nastavku su se modri raspucali. Na 2:0 je svojim prvijencem zabio Jeremy Taravel.


Potom je za 3:0 zabio Alžirac Soudani.


A onda se trener Mamić odlučio na promjene u svojoj momčadi. Priliku je dobio i povratnik nakon teške ozljede Junior Fernandes a Čileanac je zabio nakon svega 30-tak sekundi provedenih na terenu.


Konačnih 5:0 postavio je svojim drugim golom Alžirac Soudani.