ogromno ulaganje

Bayernu je dosta i želi olakšati život Kovaču: Klub vuče potez kakav još nikad nije povukao...

26.03.2019 u 09:55

Bionic
Reading

Prema tvrdnjama uglednog France Footballa, Bayern je s Atleticom dogovorio posao oko Lucasa Hernandeza u vrijednosti od 160 milijuna eura, više nego što je potrošio na kompletna pojačanja u ijednom prijelaznom roku dosad...

Bayern je još prošle godine tvrdio da nema namjere plaćati ogromne odštete za svoja pojačanja, ali uprava je shvatila da tako više ne može do europskog vrha.

  • +3
Bundesliga, Borussia Monchengladbach - FC Bayern Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Poraz od Liverpoola u osmini finala Lige prvaka bio je poziv na buđenje, a predsjednik priznaje da će minhenski klub od sljedećeg ljeta krenuti novim smjerom.

'Želimo pomladiti našu ekipu i imat ćemo najveća ulaganja u povijesti kluba', najavio je Uli Hoeness, prvi čovjek bavarskog velikana.

Prema tvrdnjama France Footballa, prvi koji bi trebao stići je branič Atletica Lucas Hernandez u poslu vrijednom 160 milijuna eura. Potrošio bi Bayern 85 milijuna eura na odštetu, a 75 na plaću 23-godišnjaka kroz sljedećih pet godina.

Hernandez bi trebao biti tek prvo novo ime, a spominje se još pet ili šest pojačanja u koje bi klub uložio više od 300 milijuna eura, tri puta više nego što je to dosad potrošio u svom rekordnom prijelaznom roku.

Dakle, dobra vijest za Niku Kovača koji će se naći u komotnijoj situaciji, no prije toga mora osvojiti Bundesligu i tako potvrditi da je zreo nastaviti biti na čelu Bayerna i u budućnosti. Što se pak ostatka njemačkih klubova tiče, ova vijest je katastrofa jer su se i sa štedljivim Bavarcima teško nosili, a sada će to biti gotovo nemoguće i ljestvica bi sljedeće sezone mogla izgledati za njih poražavajuće, nešto slično sadašnjoj u režiji PSG-a u francuskoj ligi...