PRIČA UglednOG KickerA

Napokon se zna što čelnici Bayerna zaista misle Niki Kovaču kao treneru; ako je ovo točno...

19.03.2019 u 12:11

Bionic
Reading

Nema mira u Münchenu nakon što je Bayern ispao od Liverpoola u osmini finala Lige prvaka. Repovi teškog 3:1 poraza pred svojim navijačima još će se dugo povlačiti, a njemački mediji bliski klubu navode kako trenerska pozicija Nike Kovača nije nimalo sigurna...

S kakvim se sve samo problemima morao boriti Niko Kovač otkako je ovog ljeta preuzeo momčad Bayerna! Bivši hrvatski izbornik od prvog se dana svog mandata u Münchenu susreće s nevjerojatnim situacijama, počevši od nepovjerenja navijača i nekih klupskih čelnika, preko pobune u svlačionici, uvrijeđenih zvijezda i nezadovoljnih 'senatora' u redovima bavarskog velikana.

I da, mediji su ga smjenjivali već 'sto puta', a smjenjuju ga i dalje. Jednostavno ne odustaju, posebice nakon što je Bayern u osmini finala Lige prvaka ispao od Liverpoola.

Ugledni Kicker donosi priču kako predsjednik Bayerna Uli Höness i ostatak klupskog čelništva još uvijek nisu sigurni da je Niko Kovač najbolje rješenje za trenera! Previše oscilacija tijekom ove sezone, uz ispadanje u osmini finala Lige prvaka, jaki su argumenti u njihovim rukama. Istina je kako se Bayern vratio na vrh prvenstvene ljestvice, ali ima isti broj bodova kao i Borussija Dortmund i na čelu je zahvaljujući boljoj gol-razlici.

Kicker navodi kako većina direktora u klupskim kancelarijama na Kovača gleda kao na tek jednogodišnje prijelazno rješenje na klupi, ali na kraju će odluku donijeti Höness i sportski direktor Hasan Salihamidžić koji su, barem do sada, 'čuvali leđa' bivšem hrvatskom izborniku na klupi Bayerna.

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

No, i kod njih Kovač ima sve manje kredita, a sve zbog ispadanja iz Lige prvaka.

'Loše smo igrali protiv Liverpoola. No, uvijek se može dogoditi loš dan, loša utakmica...', kazao je Höness i dodao:

'Ali igrači su protiv Liverpoola igrali kao da nemaju muda, to se ne smije događati. Trener mora kontrolirati takve stvari.'

U medijima su kritičari Kovačeva rada sve glasniji, ne mogu ih utišati ni sjajne partije u Bundesligi. Bavarci su u nedjelju razbili Mainz 6:0, bila je to šesta prvenstvena pobjeda u nizu, druga za redom sa 6:0, uz ukupnu gol-razliku u posljednjih šest utakmica - 24:4.

'Što mislim o kritikama na moj račun nakon Liverpoola? Ništa!', oštro je odgovorio Niko Kovač kojeg očito svi medijski napadi ne živciraju jer ga ugovor s Bayernom veže do 2021. godine te zaključio:

  • +3
Bundesliga, Borussia Monchengladbach - FC Bayern Izvor: Pixsell / Autor: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

'Kritičari su vjerojatno u pravu. Oni ipak znaju najbolje...'

Činjenica je da Niko Kovač nakon svega kod klupskih čelnika ne stoji baš najbolje, čini se kako posao može zadržati samo ako nastavi s uvjerljivim igrama svog Bayerna do kraja sezone te ako osvoji prvenstvo i Kup. Prostora za nove posrtaje - nema!