BUNDESLIGA

Bayern pred detronizacijom, Tuchel ima poruku za Mainz koji ih može spasiti

27.05.2023 u 13:26

Bionic
Reading

Danas su na rasporedu utakmice posljednjeg kola. Bavarski gigant Bayern nema kontrolu situacije u svojim rukama. Nakon deset godina vladavine njemačkim nogometom sve je bliži trenutak detronizacije.

Naime, Borussia Dortmund ima dva boda prednosti i domaći susret s Mainzom. Pobjeda im donosi prvi naslov prvaka nakon 2012. godine.

Bayern istovremeno gostuje kod Kolna i samo ga pobjeda ostavlja u igri za naslov. Trener Bavaraca Thomas Tuchel je cijelu situaciju prokomentirao ovako:

“Imamo vlastitog posla. Previše smo puta pogriješili. Sada ćemo pokušati završiti utrku i dati sve od sebe, ali ovo više nije sezona koja bi bila zadovoljavajuća. Ne moramo gledati Borussijin susret jer za nas je jasno da prvo moramo pobijediti u našoj utakmici, nemam poruku za Dortmund'.

Na pitanje sprema li se nagrada za Mainz ako iznenadi u Dortmundu imao je spreman odgovor:

'Darivali smo ih prije četiri tjedna, netko je u velikim dugovima'. Tuchel je ustvari aludirao na poraz Bayerna od Mainza sredinom travnja koji je, između ostalog, doveo Bavarce u nepovoljan položaj.

Recimo i kako se sve glasnije govori kako bi neuspjeh Bayerna značio i odlazak Olivera Kahna s pozicije direktora kluba.

Sve utakmice posljednjeg kola Bundeslige igraju se istovremeno s početkom u 15:30 sati.