ZA SEZONU 2023/24

Rudeš dobio Uefinu licencu, Šibenik i Lokomotiva nisu

27.05.2023 u 11:16

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez dodijelio je licence za sezonu 2023./24. za UEFA-ina klupska natjecanja, uključujući UEFA-inu Ligu prvakinja te natjecanje u HNL i u Prvoj NL, objavljeno je u subotu na službenim stranicama Saveza

"Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence završio je 20. po redu Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku 2023./24. godinu za UEFA-ina klupska natjecanja, uključujući Uefa-inu Ligu prvakinja te natjecanje u HNL i u Prvoj NL", stoji u objavi HNS-a.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

UEFA licence za 2023./24. dobili su GNK Dinamo, HNK Gorica, HNK Hajduk, NK Istra, NK Osijek, HNK Rijeka, NK Rudeš, SNK Slaven, NK Varaždin. UEFA-inu licencu od prvoligaša nisu dobili Lokomotiva i Šibenik koji ispada u drugu ligu, dok ju je NK Rudeš, koji seli u prvu ligu, dobio.

Licence za HNL za sljedeću sezonu dobili su GNK Dinamo, HNK Gorica, HNK Hajduk, NK Istra, NK Lokomotiva, NK Osijek, HNK Rijeka, NK Rudeš, SNK Slaven, HNK Šibenik, NK Varaždin.

Licence za Prvu NL za sezonu 2023./24. dobili su NK Bjelovar, NK BSK Bijelo Brdo, HNK Cibalia, NK Croatia, NK Dubrava Tim-Kabel, NK Dugopolje, NK Hrvace, NK Hrvatski Dragovoljac, NK Jarun, NK Kustošija, NK Mladost, NK Opatija, HNK Orijent, NK Rudeš, NK Sesevete, NK Solin, HNK Vukovar 1991, NK Zrinski

Pravilnik također sadrži kriterije za licenciranje (ženskih) nogometnih klubova za natjecanje u UEFA-inoj Ligi prvakinja. Naime, od natjecateljske 2020./21. godine za sudjelovanje u UEFA Ligi prvakinja (UWCL) klubovi trebaju imati licencu izdanu od nacionalnog saveza. Licencu za UEFA-inu Ligu prvakinja dobio je ŽNK Osijek, navodi se na stranicama HNS-a.

Uvjet za UEFA Licencu, UEFA Licencu za Ligu prvakinja, Licencu za HNL i Licencu za Prvu NL je da klub ispunjava kriterije stupnja „A“ i „B“ iz šest skupina kriterija, a to su: Sportski, Nogometno-društvene odgovornosti, Infrastrukturni, Administracije i stručnog osoblja, Pravnih i Financijskih.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.