napunili su ih do vrha

Bayern nije imao milosti protiv amatera iz bavarskog gradića, slavio je čak 27:0

19.07.2023 u 09:00

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna već tradicionalno dio priprema odrađuju u Rottach-Egen. Poznato je to izletište na obroncima Alpa nedaleko od Münchena na obali jezera Tegernsee, s oko 6000 stanovnika

Bayern svoje kratke pripreme odrađuje baš u Rottach-Egernu jer je blizu Münchena te ima sve potrebno za boravak momčadi na friškom planinskom zraku u ovim paklenim ljetnim danima. I već nekoliko godina Bayern već tradicionalno s istoimenom lokalnom amaterskom momčadi igra prijateljsku utakmicu.

Jasno je da svi u Rottach-Egernu žive za taj dan, posebice lokalni nogometaši koji se za okršaj s europskim velikanom praktički pripremaju cijele godine. No, baš im i ne ide jer Bayern je za 'sto klasa' jača momčad od ekipe domaćina koju čine lokalni poštari, konobari, pekari, recepcioneri...

Posljednja dva sraza završila su uvjerljivim pobjedama Bayerna, bilo je 23:0 i 20:2, a sada su Bavarci još jednom pokazali da nemaju milosti te su slavili čak 27:0!

Već je nakon prvih 45 minuta Bayern vodio 18:0, a golijadu je u 3. minuti otvorio Jamal Musiala. Trener Bayerna Thomas Tuchel napravio je čak 11 izmjena na poluvremenu, ali ni zamjene nisu imale milosti prema lokalnim amaterima.

FC Bayern - Rottach-Egern 27:0 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: YouTube FC Bayern

Na kraju su čak tri Bayernova igrača zabila po pet golova, mlade nade Jamal Musiala i Juwel Mathys Tel te iskusni Marcel Sabitzer. Tri je gola dodao Serge Gnabry, dok su Kingsley Coman, Raphael Guerreiro, Sadio Mane, Leroy Sane, Konrad Laimer, Noussair Mazraoui, Dayot Upamecano, Ryan Gravenberch i Alphonso Davies zabijali po jednom.