FA, REPKA, FERGUSON....

Barton si dao za pravo i popljuvao 'engleske institucije'

11.10.2013 u 10:58

Bionic
Reading

Kontroverzni nogometaš Joey barton, koji svakih nekoliko dana 'raspali' po nekome iz svijeta nogometa, ovog je puta odlučio komentirati sir Alexa fergusona, reprezentaciju i FA

'Ne želim biti nepristojan, ali Sir Alex Ferguson je bio sjajan menadžer, dok je kao trener bio katastrofalan', rekao je Joey Barton, igrač Queens Park Rangersa na posudbi u Marseilleu.

'U našoj zemlji ocjenjujemo menadžerske sposobnosti, ali ne i trenerske. Velika je razlika u tome. Primjerice, Ferguson je bio sjajan menadžer, ali nije znao napraviti nijedan trening, pa makar mu život ovisio o tome. Čovjek ni čunjeve nije znao postaviti po travnjaku na ispravan način', rekao je Barton na nogometnoj konferenciji u Londonu.

Nakon što je otvoreno 'popljuvao' jednog od najuspješnijih menadžera u nogometnoj povijesti, Barton je udario po nogometnom savezu Engleske (FA) i reprezentaciji.

'Nacionalna reprezentacija je sranje, a FA je arhaičan. Pokušava progurati neke novitete kojima bi engleski nogomet napredovao, a nema apsolutno nikakvog utjecaja na Premierligu', rekao je između ostalog vezni igrač, koji je nacionalni dres navlačio svega jednom u karijeri.