frka na nou campu

Barcelonu potresa afera koja bi mogla uništiti klub, pale su i prve 'žrtve', a napokon se oko svega oglasio i Leo Messi

20.02.2020 u 06:51

Bionic
Reading

Situacija u Barceloni je napeta nakon što je Mundo Deportivo prije nekoliko dana objavio kako je predsjednik kluba Joseph Maria Bartomeu plaćao PR agencijama da na društvenim mrežama blate sve one koji su protiv njega. Navodno su tijekom godina mete napada bili Leo Messi, Gerard Pique, Charles Puyol, Xavi, Pep Guardiola te mnogi drugi aktualni i bivši igrači i treneri

Sve je to poprilično uzdrmalo momčad u kojoj su odnosi između igrača ionako loši, a predsjednik Joseph Maria Bartomeu morao je sazvati izvanrednu konferenciju za medije kako bi sve navode iz španjolskih medija demantirao. Ujedno je i zaprijetio tužbama svima koji su tu vijest objavili...

No, gdje ima dima, ima i vatre. Svima je jasno kako u Barceloni već duže vrijeme puno stvari jednostavno ne funkcionira, klub je nakon svega ova afera dodatno uzdrmala i prijeti totalni raskol, kako u momčadi tako i među čelnim ljudima 'katalonskog ponosa'. Situacija na Nou Campu je 'otrovna', a iz sata u sat u javnost 'cure' nove pojedinosti ove afere.

Pala je i prva žrtva, financijska direktorica Barcelone Montserrat Font podnijela je ostavku nakon čak 15 godina na toj funkciji. Ozbiljan je to udarac za menadžment kluba i svi sada strahuju kako bi 'škakljive informacije' mogle izaći u javnost i dodatno uzdrmati klupski imidž.

  • +7
La liga, Barcelona - Getafe Izvor: Profimedia / Autor: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Bartomeu je pak prvo krenuo 'gasiti požar' u svlačionici, odmah je održao krizni sastanak s momčadi, a potom posebno i s igračima koji su navodno bili metom napada na društvenim mrežama. Sve je to učinio zbog Lea Messija koji je, prenose španjolski mediji, navodno najviše uzdrman vijestima koje su se pojavile u javnosti.

Nitko za sada nema konačnu i točnu sliku cijelog skandala, no situacija je alarmantna. Toliko da se nakon svega javnosti odlučio obratiti i sam Leo Messi. Argentinac je taj koji 'vedri i oblači' u svlačionici Barcelone, uz njegov se blagoslov dovode pojačanja, a on je taj koji najčešće 'presudi' koje igrače treba prodati. Igračka je veličina, tu nema dvojbi, ali moralno i etički baš i nije neki uzor.

Podsjetimo kako se Messi inače u kriznim trenucima, bilo to u Barceloni ili argentinskoj reprezentaciji, baš i ne voli izlagati prema javnosti. Radije se skriva i jednostavno čeka da cijela frka prođe, da se prašina slegne. No, ovo je ipak malo veća kriza, afera koja jednostavno zahtjeva da se čuje i njegov glas. Pa je Leo Messi napokon 'ispuzao' iz svoje 'rupe'.

  • +5
La liga, Betis - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JULIO MUNOZ

'Iznenađen sam. Čudno je da se nešto ovakvo događa u Barceloni. Uprava je obećala dokazati nam da nisu plaćali da nas blate', kazao je u kratkom obraćanju javnosti Leo Messi i zaključio:

'Sad čekamo da vidimo što je istina. Puno toga trenutno ne možemo reći, ali priznajem da mi je sve to vrlo čudno. Da, predsjednik Bartomeu nam je rekao isto što je rekao i medijima, a mi sad moramo pričekati da vidimo što je istina u svemu tome....'

Nekako nam se čini da Bartomeu nije rekao svu istinu, kako prema javnosti, tako i prema igračima. Dojam je da će uskoro 'iscuriti' još sočnih detalja ove afere koja je poprilično uzdrmala redove Barcelone. Neki čak idu tako daleko da najavljuju kako bi mogla uništiti klub, posebice ako Leo Messi i ostali igrači koji su u centru afere, odluče zbog toga napustiti Nou Camp zauvijek...