nož u leđa

Bahati Leo Messi odlučio je da u Barceloni više ne želi Rakitića i Griezmanna; na pomolu je velika razmjena s Interom

17.02.2020 u 06:34

Bionic
Reading

Raskol u svlačionici Barcelone dosegnuo je vrhunac, bahati Leo Messi od klupskih je čelnika nakon otvorenog sukoba s Antoineom Griezmannom zatražio da Francuza ekspresno prodaju, a u paketu s njim - kao kolateralna žrtva - odlazi i naš Ivan Rakitić

Situacija u svlačionici Barcelone već duže vrijeme nije bajna, dapače, potresaju je konstantni sukobi koji su u proteklih nekoliko tjedana dosegnuli neslućene razmjere. Španjolski mediji bliski Barceloni navode kako je raskol otišao tako daleko da je 'pravi gazda' momčadi - Leo Messi (32) - od čelnih ljudi kluba ultimativno zatražio da se u ljetnom prijelaznom roku pod svaku cijenu riješe točno imenovanih igrača!

Nije prvi put da Messi 'čisti' svlačionicu i momčad, do sada su zbog bahatog Argentinca s Nou Campa godinama odlazile zvijezde poput Zlatana Ibrahimovića, Thierryja Henryja, Davida Ville, Alexisa Sancheza, Cesca Fabregasa, na kraju i samog Neymara te Philippea Coutinha. A koliko je još onih koji Messiju nisu po volji pa je - izravno ili neizravno - svojim ucjenama zabranio njihov dolazak u redove Barce. Sjetite se samo Maura Icardija...

Da, Leo Messi 'žari i pali' Barcelonom, trenere doživljava samo onoliko koliko on misli da ih treba doživljavati, bira svoje potencijalne suigrače i rješava se onih koji su mu dosadili i s kojima se sukobio.

Tako je posljednja žrtva Lea Messija francuski napadač Antoine Griezmann koji je iz madridskog Atletica stigao u ljeto 2019. godine za čak 120 milijuna eura. Treba reći kako je Messi od samog početka pregovora s Griezmannom bio protiv njegovog dolaska, no klupski su čelnici ipak odlučili riskirati. I - pogriješili su.

  • +7
La liga, Barcelona - Getafe Izvor: Profimedia / Autor: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Jer Messi je jednostavno odlučio da mu Griezmann ne treba! I tako se Francuz našao u njegovoj nemilosti, a protiv sebe ima i dio svlačionice koji stoji uz Messija.

'Ljubomorni su na mene jer sam s Francuskom osvojio Svjetsko prvenstvo', navodno se požalio Griezmann francuskim novinarima.

Kako god bilo, čini se kako se njegovoj muci nazire kraj, već ovog ljeta Francuz bi trebao napustiti Barcelonu, a kao kolateralna žrtva sukoba između Messija i Griezmanna našao se hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić (31)!

Istina, ni Raketa više nije sretan u Barceloni, ljutit je na klupske čelnike koji su ga se na sve načine željeli riješiti prošlog ljeta kad su pokušavali iz PSG-a vratiti Neymara. Rakitić je odbijao sve ponude koje su stizale i tako praktički upropastio Neymarov povratak na Nou Camp. To se nije svidjelo Messiju koji je očigledno zahladio odnose s Rakitićem i zabio mu 'nož u leđa', a naš reprezentativac shodno svemu tome više nema ni status standardnog prvotimca u momčadi Barcelone.

I samom Rakitiću je jasno da je vrijeme za odlazak, no pitanje je hoće li moći otići u momčad u koju bi baš on želio.

Naime, i španjolski i talijanski mediji otkrivaju kako je na pomolu dogovor za veliku razmjenu igrača između Barcelone i Intera! Da, Leo Messi ima veliku želju u klub dovesti svog sunarodnjaka, sjajnog napadača Lautara Martineza (22) koji je ove sezone u svim natjecanjima zabio 16 golova za Inter. Messi ga vidi kao idealnu zamjenu za Luisa Suareza (33) koji je veteranskim godinama i sve češće ima problema s ozljedama.

  • +5
Serie A, Inter - Milan Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

U cijeloj priči postoji i problem, a to je poštivanje Financijskog fair-playa te u ovom trenutku ponuda Barcelone prema Interu izgleda ovako - Katalonci nude Antoinea Griezmanna (koji sada vrijedi oko 120 milijuna eura, ali svakim danom vrijednost mu pada) i Ivana Rakitića (25 milijuna eura) za Lautara Martineza (100 milijuna eura, ali vrijednost mu raste svakim novim golom!) te potentnog veznjaka Nicolu Barella (23) čija se vrijednost cijeni na oko 20 milijuna eura.

U Interu su spremni pregovarati, čak se pojavila informacija kako bi pristali na ovu zamjenu ako Barcelona u svoj 'paket' ubaci još i čileanskog veznjaka Artura Vidala (32). Ako se pita Messija, Vidal može odmah otići, pa bi čelnici Barcelone zasigurno pristali i na ovu molbu sa San Sira. Samo da Leo bude sretan...