hrvat na naslovnici

Barcelona želi vratiti Neymara, ali tada bi prema Parizu mogao otići Ivan Rakitić

03.06.2019 u 13:20

Bionic
Reading

Već su prošla dva dana da se nije pisalo o transferu Ivana Rakitića. Istina, u subotu se dogodila tragedija i smrt Antonia Reyesa, koja je pogodila i hrvatskog reprezentativca, što je bila važnija tema

No, stigao je ponedjeljak, ljudi su se vratili u kancelarije i sada su direktori krenuli u dogovore. Koji će igrač preseliti u koji klub.

A katalonski Mundo Deportivo objavio je senzacionalnu vijest, kako je Barcelona svim silama odlučila vratiti Neymara iz PSG-a na Nou Camp.

Brazilac je trenutno na pripremama reprezentacije za nadolazeću Copa Americu, ali na drugom kraju svijeta su i njegovi najveći zagovaratelji - Messi i Suarez, koji navodno inzistiraju na njegovom povratku.

A predsjednik Bartomeu nema što drugo nego osluškivati volju i želju svojih najvažnijih igrača.

Ipak, za razliku od 2017. godine, kada je PSG mogao isupniti otkupnu klauzulu (op.a. tada je platio 222 milijuna eura) i dovesti Neymara, sada to nije slučaj. Navodno u ugovorima u Francuskoj takva klauzula ne postoji, pa se eventualno čeka 'mig' PSG-a hoće li se smilovati i dozvoliti transfer.

  • +6
La liga, Barcelona - Real Madrid Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Toga su svjesni u Barceloni, ali i u Realu. I dok se čeka odluka Al-Khelaifija, Barcelona je prema pisanju Mundo Deportiva, sportskog dnevnika koji ima sjedište u Barceloni, sprema pustiti Philippea Coutinha, Ousmanea Dembelea i našeg - Ivana Rakitića.

Dembele je u dobrim odnosima s trenerom PSG-a Tuchelom, s kojim je radio dok im je zajednički poslodavac bila dortmundska Borussia, Coutinho također ne bi navodno imao ništa protiv napuštanja Barcelone, s obzirom na neke razmirice s navijačima katalonskog kluba.

Ipak, prema pisanju MD-a, najčvršći 'argument' PSG-u da Barceloni prepusti Neymara trebao bi biti naš Ivan Rakitić, kojeg su u Pariz htjeli dovesti još prošle godine za vrtoglavih 80 milijuna eura.

Ipak, Rakitić je tu opciju odbio, ostao čvrsto zacementiran u Valverdeovoj momčadi i s takvim stavom istupio je na kraju i ove sezone.

Dakle, postoje čak ti igrača koja bi mogla krenuti put Pariza. Pitanje je samo hoće li PSG pristati na prodaju Neymara i koga će na kraju iz Barceloninog imati pravo izabrati.