dok jednom ne smrkne...

Barcelona mimo svih najava dovela Danca koji je zabijao Realu, a pamte ga i Dalić, Modrić, Rakitić...

20.02.2020 u 13:00

Bionic
Reading

Katalonski nogometni velikan, Barcelona, napokon je prelomio i finalizirao dovođenje napadača umjesto ozlijeđenih Luisa Suareza i Ousmanea Dembelea

Nakon što je komisija španjolske nogometne La Lige konstatirala da će Ousmane Dembele zbog ozljede biti van terena najmanje šest mjeseci, a uz već ozlijeđenog Luisa Suareza, Barcelona je dobila dozvolu da novi transfer, mimo prijelaznog roka, za dovođenje novog napadača.

Doduše, bio je postavljen uvjet odnosno Barca je smjela angažirati nogometaša koji igra u nekoj od momčadi La Lige ili onoga tko je u ovom trenutku bez ugovora.

Nekoliko je imena bilo u igri, između ostalih i naš Ante Budimir, ali ovog je četvrtka i službeno potvrđeno da će na Nou Camp doći dosadašnji nogometaš Leganesa Martin Braithwaite, za kojeg će Katalonci platili 18 milijuna eura.

  • +7
La liga, Barcelona - Getafe Izvor: Profimedia / Autor: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Ovaj danski napadač s Kataloncima je potpisao ugovor do 30. lipnja 2024. godine, a otkupna klauzula postavljena je na 300 milijuna eura. Danac je rođen 5. lipnja 1991. godine, a u Leganes je došao na početku prošle sezone. U siječnju 2019. čak je i zabio gol Barceloni, u porazu Leganesa 1:3 na Nou Campu. Zanimljivo, četiri dana prije tog gola Kataloncima zabio je i jedini gol u pobjedi protiv madridskog Reala u Kupu Kralja.

Karijeru je počeo u akademiji Sædding-Guldager Idrætsforening, a potom je prešao u redove Esbjerga. Igrao je potom u Ligue 1 u Toulouseu za koji je postigao 35 pogodaka, nakon čega je prešao u redove Middlesbrougha.

Vratio se u Francusku na posudbu u Bordeaux, a onda i u Leganes. No, u Španjolskoj je ostavio dobar dojam te ga je Leganes otkupio.

Martin Braithwaite je igrač i danske reprezentacije, a na svjetskom prvenstvu u Rusiji u utakmici osmine finala igrao je i protiv Hrvatske.