BLIZU SUPERKUPU

Barca se izvukla iz rupe u Madridu

15.08.2011 u 10:44

Bionic
Reading

Madridski Real i Barcelona su odigrali prvi dvoboj španjolskog nogometnog superkupa i podijelili plijen nakon konačnih 2:2 (1:2). Rezultatom zadovoljniji može biti Guardiola, ali Mourinho i njegov Real su svojim navijačima ponudili nešto novo

Nakon sezone u kojoj se adaptirao na najmoćnije protivnika u njegovoj bogatoj karijeri, Jose Mourinho se čini spreman za pravu bitku za trofeje. Real je u derbiju nakon dugo vremena pritisnuo Barcelonu, oduzeo joj posjed i zaustavio proslavljenu tici tacu.

Real je zaslužio pobjedu, a do vodstva je došao nakon mirne realizacije zicera Özila. Činilo se da će dobiti čarobna madridska noć, ali pred kraj prvog dijela Barca je moćno uzvratila.

Prvo je Villa pronašao djelić prostora na rubu kaznenog prostora i karakteristično pogodio suprotne rašlje, a u zadnjoj minuti prije odmora Messi je iskoristio zbunjenost domaće obrane i upisao novu važnu crticu u svojoj veličanstvenoj klupskoj karijeri. Real je bio bolji, ali Katalonci su vodili.

U nastavku se na terenu ništa spektakularno nije promijenilo. Mourinhova vojska nastavila je marširati i nagrada je došla u vidu gola Xabija Alonsa koji je sjajno iskoristio dobru povratnu loptu. Nastavio je Real napadati, ali Valdes više nije vadio loptu iz mreže. Neke je situacije jako lijepo obranio, a u 84. minuti sudac mu je oprostio i penal nakon klasičnog prekršaja na Ronaldu.

Nakon prvog dvoboja Barcelona ima vrlo aktivan rezultat za uzvrat, no ovakav Real može mu naškoditi i na Nou Campu. Barca je, naime, koristila sve svoje velikane, ali nije uspjela doći do natruha dominacije. Mourinho je posložio kockice, uzvrat će donijeti nove odgovore i moći će se bolje procijeniti je li portugalski taktičar pronašao protuotrov za najbolju momčad svih vremena.

Özil je pokrenuo seriju
Villin projektil
Messiju ne treba više
Xabi je postavio pravedniji rezultat uoči uzvrata