REKORDER

Kakav izazov za Luku Modrića! Ovaj 'mladić' asistira i zabija u 42. godini i to u Europskoj ligi

16.09.2022 u 13:23

Bionic
Reading

Nakon što je u veljači postao najstariji igrač koji je upisao asistenciju u povijesti Europske lige, krilni igrač španjolskog prvoligaša Real Betisa Joaquin je oborio još jedan rekord postavši i najstariji strijelac u ovom natjecanju

Real Betis je u četvrtak porazio Ludogorec sa 3-2, u susretu 2. kola C skupine Europske lige, a drugi gol za španjolski sastav postigao je Joaquin. Sa 41 godinom i 56 dana, Joaquín je sada i službeno najstariji igrač koji je postigao pogodak u ovom natjecanju.

"Prije početka natjecanja rekao sam suigračima da bez obzira što napravim, postat ću rekorder jer nema previše igrača u Europskoj ligi u mojim godinama," kazao je sa smiješkom za UEFA-u.

Dosadašnji rekord držao je Daniel Hestad koji je u studenom 2015. zabio za Molde u dobi od 40 godina i 98 dana. Jorge Molina je zabio za Getafe sa 38 godina i 324 dana, a u TOP pet su i David Catala iz AEK Larnace sa 38 godina i 224 dana, te Walter Samuel, tada iz FC Basela u dobi od 37 godina i 333 dana.

"Sretan sam što još mogu igrati na ovoj razini, a zabiti gol uvijek je lijepo, posebno u Europi," dodao je.

To nije prvi rekord koji je Joaquin ostvario u ovom natjecanju. Još u veljači proglašen je najstarijim igračem koji je ikada asistirao za gol u Europskoj ligi - tada je imao 40 godina i 211 dana. 

Joaquin je karijeru počeo u Real Betisu, potom je igrao za Valenciju, Malagu i Fiorentinu, a u Betis se vratio 2015.

Za španjolsku reprezentaciju je igrao od 2002. do 2007. upisavši 51 nastup i četiri pogotka.