Kapetan ostaje u dinamu

Arijan Ademi bio je na korak do velikog transfera, ali onda je došlo do zaokreta: 'Spreman je ostati do kraja karijere'

27.01.2020 u 13:48

Bionic
Reading

Arijan Ademi je bio na korak do prelaska u Al Nasr kojeg vodi Kruno Jurčić, ali trener Dinama Nenad Bjelica potvrdio je ostanak kapetana u klubu

Dani Olmo napustio je Dinamo i za 20 milijuna eura, što se s bonusima može i udvostručiti, prešao u redove RB Leipziga. Olmo je bio omiljen među navijačima i neizmjerno puno je značio Dinamu, ali onda se pojavila vijest o odlasku još jednog, čaki važnijeg igrača.

Arijan Ademi se odazvao pozivu svojeg bivšeg trenera iz Dinama Krune Jurčića i sve dogovorio s emiratskim Al Nasrom. Čekao se samo dogovor između klubova, a dogovarao se jedino postotak od idućeg transfera. 29-godišnji kapetan Dinama bio je jednom nogom u Emiratima.

Vijest je to koja je rastužila sve navijače 'modrih', ali onda je stigla nova informacija koja je tugu pretvorila u radost. Oglasio se trener Dinama Nenad Bjelica.

'Čuo sam se s Ademijem i rekao mi je da je njegova konačna odluka da ne ide u Emirate. Čuo sam za tu informaciju u nedjelju popodne i rekao sam neka on odluči. Ako želi otići, neću mu raditi problem. Rekao mi je da će razmisliti i odlučiti. Odlučio je, ostaje u Dinamu', rekao je Bjelica za Sportske novosti pa dodao:

'Sretan sam što ostaje. Puno je puta pokazao koliko nam znači kao vođa na terenu i izvan njega i za svakog trenera je dobro kada takav igrač odluči ostati. Već je nekoliko puta rekao da je spreman do kraja karijere igrati u Dinamu. Pričali smo da će otići jedino u neku od liga petice. Još jednom je pokazao da je spreman ostati do kraja', komentirao je Bjelica.

Dinamo je prije otprilike mjesec dana odbio ponudu Real Betisa koja je iznosila 2,5 milijuna eura pa je pretpostavka da su iz Al Nasra nudili puno više. Dinamov kapetan bi zarađivao oko milijun eura godišnje i bio na radaru drugih arapskih velikana koji bi itekako mogli platiti njegove usluge i povećati njegova primanja, ali ne bi to bio Dinamo. Ademi je očito odlučio biti Dinamov Totti.