sasvim iskreno

Ante Ćorić otkrio zašto do sada nije ispunio svoj veliki potencijal i tko je pravi krivac za to što mu karijera nije išla u željenom smjeru

17.05.2020 u 12:31

Bionic
Reading

Ante Ćorić je u intervjuu za Sportske novosti progovorio o svojoj karijeri i pehovima koji ga prate

Ante Ćorić bio je jedan od najtalentiranijih igrača Dinama i od njega se puno očekivalo kada je na ljeto 2018. godine iz Maksimira otišao u Romu za šest milijuna eura. Ipak, u Romi se nije nametnuo pa je poslan na posudbu u španjolskog drugoligaš Almeriju za koju je odigrao 13 utakmica i upisao tri asistencije prije dolaska koronavirusa.

Ipak, zadnju je utakmicu u svojem novom klubu Ante odigrao prije pet mjeseci. Ove godine još nije igrao, pa čak niti bio u zapisniku. Razlog? Ozljeda koljena krajem prosinca prošle godine. Prve prognoze su rekle da će stanka trajati oko mjesec i pol, no sve se odužilo.

'Pet mjeseci ne igram, to mi je najduža stanka u karijeri. Ne mogu opisati koliko mi nedostaju utakmice. U Španjolskoj je velika neizvjesnost, ali kažu mi da bi se i druga liga mogla nastaviti za mjesec dana. Svi to jedva čekamo', rekao je Ćorić u intervjuu za Sportske novosti pa dodao:

'Taman mi je krenulo, ustalio sam se u prvoj ekipi i onda mi se dogodila ozljeda. Ne znam što da kažem. Prate me pehovi.'

Ipak, ti 'pehovi' se ponavljaju već pet godina pa Ćorić od 18. rođendana nije upio povezati pet utakmica kao standardni član prve ekipe iako je smatran velikim talentom.

'Ne bih stvarno sada o tome. Gledanje u prošlost mi neće pomoći da se vratim tamo gdje vjerujem da pripadam. Ne krivim nikoga zbog svojih problema i zbog toga što mi karijera nije išla željenim putem. Najveći krivac sam ja', rekao je Ćorić pa nastavio:

'Bilo je svakakvih okolnosti, ali odluke su bile moje i ja sam bio taj koji je na terenu. Imao sam pet mjeseci da svaki dan razmišljam o karijeri i o tome što nije bilo dobro. Danas me zanima samo maksimalna posvećenost nogometu i treningu. Drugačije se neću vratiti na svoju najvišu razinu.'

Zadrži li ovaj stav još nije kasno da ostvari potencijal koji ima. Ima tek 23 godine i još može do najvećeg nivoa. Od ljeta se možda i vrati u Romu.

'Ne znam, moram tek razgovarati s ljudima iz Rome. S jedne strane se želim vratiti u Rim jer tamo nisam nikada ni dobio šansu pokazati što znam, a s druge strane, ako Almeria uđe u Primeru, bit ću dio velike priče i nečega što je lijepo i ima vrijednost. Vidjet ćemo što nosi ljeto. Jedina je činjenica da imam važeći ugovor s Romom', rekao je Ćorić.

Kako je provodio dane u karanteni i kakva je španjolska druga liga, te Almeria kao klub, pročitajte OVDJE.