tko je sljedeći?

ANKETA Tko će biti novi trener Dinama? Nekoliko je jakih kandidata, a tu su i legende...

21.08.2023 u 13:13

Bionic
Reading

Igor Bišćan i službeno više nije trener Dinama, a 'modri' su krenuli u potragu za njegovim nasljednikom

'GNK Dinamo donio je odluku o prekidu suradnje s gospodinom Igorom Bišćanom koji od danas više ne obnaša funkciju trenera prve momčadi Dinama', potvrdili su službenim priopćenjem iz Dinama.

Razjedinjena Uprava 'modrih' već je krenula u potragu za Bišćanovim nasljednikom, u igri je nekoliko zvučnih domaćih trenerskih imena, ali i neke istinske legende koje bi vrlo rado preuzele momčad u ovim teškim trenucima.

Kao najizgledniji kandidat navodno se istaknuo bivši trener Rijeke Goran Tomić koji je trenutno bez angažmana. Velika želja jednog dijela Uprave Dinama je aktualni trener Rijeke Sergej Jakirović, 'modri' su za njega spremni klubu s Rujevice platiti i odštetu, no...

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Uz njih je tu i trener Gorice Željko Sopić koji jako dobro zna kako je raditi u Dinamu, a 'na radaru' je i Damir Krznar koji trenutno vodi momčad Maribora.

Tu su i neke od legendi, kako trenerskih, tako i igračkih. Prije svih je to Vaha Halilhodžić, ali i Robert Prosinečki koji je, barem za sada, trener novog prvoligaša Rudeša. Bez angažmana je i Ante Čačić kojeg je na klupi Dinama zamijenio baš Igor Bišćan. Čačić je 'vojnik kluba', ako treba podmetnuti leđa sigurno je spreman 'uskočiti'. U krugu kandidata je uvijek i Matjaž Kek, aktualni slovenski izbornik već je nekoliko puta odbijao pozive iz Maksimira, no nikad se ne zna.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +45
AEK - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

No, kao potencijalni novi trener Dinama spominje se i Gonzalo Garcia. Urugvajac sa španjolskom adresom sjajno je vodio Istru 1961, a trenutno je bez angažmana.

Tko će sjesti na klupu Dinama? Sigurno je da na taj odgovor nećemo čekati dugo jer 'modre' već u četvrtak 24. kolovoza čeka prva utakmica doigravanja za plasman u Europsku ligu protiv Sparte Prag. S novim trenerom, tko god on bio...

Standings provided by Sofascore