drama na maksimiru

Igor Bišćan više nije trener Dinama, a već se zna tko će ga zamijeniti na klupi

21.08.2023 u 13:57

Bionic
Reading

Šokantno ispadanje od AEK-a u 3. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka presudilo je Igoru Bišćanu na klupi Dinama. Ponedjeljak je na Maksimiru bio vrlo buran, a ubrzo nakon sastanka klub je objavio kako Bišćan napušta klupu Modrih

Ujutro je bilo neslužbeno da Igor Bišćan više nije trener Dinama! Na Maksimiru je u ponedjeljak ujutro bilo vrlo burno, Uprava Dinama više jednostavno nema povjerenja u trenera i čekala se samo službena objava prekida suradnje koja je iz kluba stigla iza 14 sati.

Tako je ubrzo službeno objavljeno kako Igor Bišćan odlazi iz Dinama sporazumnim raskidom ugovora.

Klub je ubrzo objavio priopćenje koje prenosimo u cjelosti:

GNK Dinamo donio je odluku o prekidu suradnje s gospodinom Igorom Bišćanom koji od danas više ne obnaša funkciju trenera prve momčadi Dinama.

Trener Igor Bišćan preuzeo je klupu Dinama 6. travnja ove godine. Momčad je doveo do naslova prvaka upisavši šest pobjeda i tri remija uz konačnih 10 bodova prednosti. U novu je sezonu krenuo s osvojenim Superkupom, doveo je Dinamo do play-offa Europa lige, a u tri prvenstvene utakmice osvojio je četiri boda. Ukupno je Dinamo vodio u 17 službenih utakmica uz 10 pobjeda, pet remija i dva poraza.

Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Bišćanu na ostvarenim rezultatima te mu želimo puno sreće i uspjeha u budućnosti.

Klub će o daljnjim potezima pravodobno obavijestiti javnost.

GNK DINAMO

Loš start u sezonu SuperSport HNL-a još bi mu i oprostili, ali ispadanje u šokantnoj završnici 3. pretkola Lige prvaka od AEK-a nakon vodstva 2:0 ipak je presudilo pa će se Igor Bišćan i Dinamo - rastati.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Podsjetimo, Dario Šimić je ispred čelnika kluba javno podržao Igora Bišćana nakon remija 2:2 u Ateni s AEK-om, no čini se da je to bilo samo deklarativno.

No, nakon povratka u Zagreb čelnici Dinama su u ponedjeljak tijekom prijepodneva održali nekoliko sastanaka, a to je bio jasan znak da Bišćan više nema potporu ionako od ranije podijeljene klupske uprave.

Sastanak s Bišćanom je odrađen, a ubrzo nakon toga stigla je i službena potvrda iz kluba o prekidu suradnje...

  • +45
AEK - Dinamo, 3. pretkolo Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Kao najizgledniji nasljednik Igora Bišćana na klupi Dinama spominje se bivši trener Rijeke Goran Tomić, a u konkurenciji su još trener Gorice Željko Sopić te trener Rijeke Sergej Jakirović. Spominje mogući povratak Damira Krznara iz Maribora...

Tako će Dinamo u play-off Europske lige, protiv Sparte iz Praga, voditi novo ime s klupe. Čeka se odluka tko će to biti...