prva protiv engleza

[ANKETA] Pitamo vas koliko ova Hrvatska, predvođena Lukom Modrićem, može daleko otići na Euru i što realno očekujete od ove generacije?

Bionic
Reading

Počelo je odbrojavanje do početka Europskog prvenstva u nogometu koje službeno počinje 11. lipnja utakmicom u Rimu, u kojem se sastaju Turska i Italija. Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju Euro počinje 13. lipnja, kada Luka Modrić i društvo igraju na Wembleyju protiv Engleske

Kao što je poznato, hrvatski izbornik Zlatko Dalić, 35-godišnji kapetan Luka Modrić i društvo otvaraju nogometni Euro protiv Engleske na kultnom stadionu Wembley protiv jednog od domaćina turnira u sklopu skupine D.

>> Što je to najviše zasmetalo hrvatskom izborniku Zlatku Daliću: Neke stvari ćemo riješiti u svlačionici...

Utakmica je na rasporedu u nedjelju 13. lipnja u 15 sati, a sljedeća utakmica Vatrene čeka u petak 18. lipnja, kada Hrvatska u 18 sati igra u Glasgowu protiv Češke. Posljednju, a možda i odlučujuću utakmicu za prolaz među dvije najbolje reprezentacije Hrvatska igra 22. lipnja u 21 sat u Glasgowu protiv Škotske.

Raspored skupine D

1. kolo

  • 13. lipnja, 15 sati Engleska - HRVATSKA (London)
  • 14. lipnja, 15 sati Škotska - Češka (Glasgow)

2. kolo

  • 18. lipnja, 18 sati HRVATSKA - Češka (Glasgow)
  • 18. lipnja, 21 sat Engleska - Škotska (London)

3. kolo

  • 22. lipnja, 21 sat HRVATSKA - Škotska (Glasgow)
  • 22. lipnja, 21 sat Češka - Engleska (London)
  • +22
Belgija - Hrvatska, pripremna utakmica za Euro Izvor: EPA / Autor: STEPHANIE LECOCQ

​​​​​​​Podsjetimo da će se u osminu finala Eura plasirati prve dvije reprezentacije iz svake skupine te još četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Ako Hrvatska prođe dalje, čeka je nekoliko scenarija. Naime prvi iz skupine D ide na drugoga iz skupine F, u kojoj su favoriti Francuska, Njemačka i Portugal, a drugi iz skupine D ide na drugoga iz skupine E, u kojoj su favoriti Španjolska, Poljska i Švedska.

Kao mogući treći iz skupine D, pod uvjetom da po bodovima bude među najbolja četiri trećeplasirana na cijelom Euru, ide na nekog od pobjednika skupina B, C ili E, a to bi prema prognozama analitičara mogle biti Belgija, Nizozemska ili Španjolska.

Iako generalna proba u Bruxellesu protiv Belgije (poraz 1:0) nije prošla najbolje, hrvatski izbornik Zlatko Dalić je miran jer je svjestan toga da ima još dovoljno vremena za 'podizanje' momčadi.

'Igrali smo dobru utakmicu, kvalitetnu, s vrlo jakim protivnikom, bili smo ravnopravni. Primili smo gol koji se nije smio dogoditi. Možda smo bili preslabi prema naprijed, nismo stvorili dovoljno šansi. Bili smo dobri, kompaktni, puno bolji nego prije i ovo me ohrabruje', kazao je između ostalog Dalić nakon utakmice, dodavši:

'Imamo još neke stvari popraviti i porazgovarati. Pogotovo neke stvari koje mi se ne sviđaju, ali to ćemo riješiti u svlačionici. Moramo biti svi zajedno, kompaktni, nema tu puno priče i razgovora, moramo igrati ono što dogovorimo.'

U našoj anketi pitamo vas koliko daleko Hrvatska može otići na Euru i što realno očekujete od ove generacije?

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal