zbunjivanje protivnika ili...

Zlatko Dalić na Engleze ide s potpuno novom napadačkom formacijom; hrvatski napad ipak neće predvoditi Bruno Petković?

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 09.06.2021 06:41
  • Objavljeno 09.06.2021 u 06:41
Bionic
Reading

Još su četiri dana do prvog ogleda Hrvatske na ovogodišnjem europskom prvenstvu, a suparnik Dalićevim igračima, u nedjelju na Wembleyju od 15 sati, bit će Engleska

Pripreme nogometnih reprezentacija polako ulaze u samu završnicu, izbornici traže najbolja rješenja, uigravaju linije. I traže dobitnu formulu kako iznenaditi suparnike.

U tom je filmu i hrvatski izbornik Zlatko Dalić, koji traži načina kako bi iznenadio jednog od domaćina, ali i favorita ovogodišnjeg Eura, a riječ je o Englezima.

No, dok obranu ima uglavnom posloženu, s time da Borni Barišiću opasno prijeti Joško Gvardiol, čini se da je izbornik Dalić svjestan slabijeg napadačkog učinka, a koji je bio evidentan (i) u zadnjim prijateljskim utakmicama, protiv Armenije i Belgije.

Kako su novinari u Rovinju primijetili na zadnjem treningu u utorak, što naravno može biti i izbornikovo zavaravanje suparnika, Dalić je na poziciju špice, umjesto Brune Petkovića stavio Antu Rebića. Brozović, Kovačić i Modrić bili su u sredini, dok je na desnom krilu svoje kretanje uvježbavao Nikola Vlašić, a na lijevom Ivan Perišić.

Znači li to da će u nedjelju Hrvatska istrčati bez Brune Petkovića, iako je Dalić u nekoliko navrata naglašavao kako će igru graditi na Dinamovom napadaču? Očito ćemo morati pričekati nedjelju i početne sastave.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal