Irving predložio

[ANKETA] NBA zvijezda želi Kobea Bryanta na službenom logu lige; njegov komentar neki su nazvali rasističkim i smatraju da je pretjerao

25.02.2021 u 12:32

Bionic
Reading

Nakon što je u siječnju 2020. godine Kobe Bryant, jedan od najboljih NBA košarkaša svih vremena, tragično stradao u padu helikoptera, neki igrači došli su na ideju da se bivšem igraču LA Lakersa oda i posebna počast

Najglasniji i najuporniji svakako je Kyrie Irving, bek Brooklyn Netsa, koji je pokrenuo inicijativu da čelnici NBA lige promijene službeni logo.

Svojom objavom na društvenim mrežama Kyrie Irving želio je senzibilizirati ljubitelje košarke, ali i predložiti čelnicima NBA lige da ozbiljno razmotre ideju da se Kobe Bryant nađe na novom logu NBA lige.

'Tako nešto mora se dogoditi, ne zanima me što bilo tko govori. Crni kraljevi izgradili su ligu', napisao je kratko Irving.

Neki su njegovu ideju nazvali 'pomalo rasističkom' jer je spomenuo crne kraljeve, a većini se zapravo dopada.

Pitamo i vas u našoj ANKETI što mislite o tome:

Otprije je poznato to da je već godinama na službenom logu NBA lige Jerry West, legendarni košarkaš Lakersa iz šezdesetih godina. No isto tako je poznato da to čelnici NBA lige nikada nisu željeli službeno potvrditi kako ne bi bilo prigovora o boji kože igrača ili slično.

Prije nego je Kobe Bryant tragično stradao upravo je legendarni West, uz još nekoliko bivših igrača, predložio promjenu NBA loga na kojem je predložio siluetu Michaela Jordana.

Ostaje vidjeti hoće li NBA komesar Adam Silver ozbiljnije razmotriti ovaj prijedlog, a s obzirom na promjene koje je uveo, otkad je na tom mjestu naslijedio Davida Sterna, nije nemoguće da se upravo ova Irvingova ideja – ostvari.