BILO BI SJAJNO

Andrej Kramarić vraća se u Dinamo? Evo kako stoje stvari

15.09.2023 u 12:20

Bionic
Reading

Andrej Kramarić u rujanskim je ogledima u dresu Vatrenih zabio dva gola, s time da je protiv Armenije bio i pobjednički. Samim time, još je jednom potvrdio svoj značaj u Dalićevoj vrsti. Ali i potvrdio klasu, zbog koje bi ga Dinamovi navijači rado gledali u modrom dresu.

Priča o povratku Andreja Kramarića u Dinamo zvuči sjajno. Jer bila bi to prilika da se u dresu kluba, kroz koji je stasao u mlađim kategorijama, ali pravu priliku u seniorskoj konkurenciji mu nije pružio, napokon vrati kući na radost svih kojima je Dinamo pri srcu.

Međutim, činjenice su ipak nešto drugačije. Dinamo nije član jedne od najjačih europskih liga, u ovom slučaju njemačke Bundeslige, niti platežna moć Modrih ne može nadoknaditi brojke na Kramarićevom ugovoru s Hoffenheimom, a sumnjamo i da bi Dinamo uopće mogao platiti odštetu za igrača tog kalibra.

Naime, Kramarić ima ugovor s Hoffenheimom do ljeta 2025. godine. I vjerujemo, s obzirom na to kakav status uživa u klubu iz Sinsheima (op.a. sa 118 postignutih golova apsolutni je rekorder kluba), kako bi mu već tijekom sezone mogao biti ponuđen i novi. Drugim riječima, mogućnost da ga Dinamo 'uzme' za mali iznos gotovo je nemoguća.

Prema tome, koliko god najave o mogućem povratku zvučale sjajno, one su potpuna utopija. Jer Kramarić još uvijek igra na nivou koji je ipak iznad HNL-a.