NIŠTA OD ZLATA?

Vahid Halilhodžić 'srezao krila' Dalićevoj momčadi: To je ono što fali Hrvatskoj

14.09.2023 u 18:57

Bionic
Reading

Veliki nogometnu stručnjak, 70-godišnji Vahid Halilhodžić, koji je uoči SP-a prošle godine, i bez obzira na činjenicu da je odveo Maroko do završnog turnira, doživio još jednu nepravdu te je smijenjen koji mjesec uoči Mundijala, sada je komentirao nastupe Hrvatske, ali i (ne)realna očekivanja hrvatskih navijača

Na njegovu žalost, smjena u Maroku nije mu prva u karijeri. Isto je doživio kad je odveo Obalu Bjelokosti na SP 2010. te nakon toga i Japan na SP 2018.

Kako je nedavno u razgovoru za tportal rekao, sve to itekako je utjecalo na njega, te je po svemu sudeći odlučio trenersku karijeru privesti kraju.

'Nikad u životu nisam dobio toliko ponuda klubova, ali i raznih reprezentacija, ali sve sam odbijao. Zašto? Taj otkaz s mjesta izbornika Maroka toliko me pogodio da mi je ubio volju i želju za trenerskim poslom', rekao je Halilhodžić nedavno.

Sada je pak u razgovoru za Sportske novosti puno više pažnje posvetio Hrvatskoj. Čiji navijači, nakon svjetskog srebra u Rusiji 2018. godine, potom i svjetske bronce u Kataru 2022. godine, na Euru u Njemačkoj slijedećge ljeta očekuje najviše.

Halilhodžić pokušava biti vrlo realan.

'Hrvatska godinama drži visoku razinu, u Armeniji je to bila rutinska pobjeda koja pokazuje zrelost da može uzeti bodove na takvim gostovanjima bez velikih problema. Radi se o potvrdi visoke kvalitete'.

Što je snaga Hrvatske, a što nedostaje da bude prvak Europe?

'Vi ste malo pretenciozni kad mislite da će Hrvatska biti prvak Europe', nasmijao se Vaha, pa na opasku da momčadi koje osvajaju medalje imaju najveće ambicije, dodao:

'Ambicije treba imati, to da, ali treba imati i malo realnosti. Razumijem da je Hrvatska tri puta bila u samom vrhu svjetskog nogometa, za jednu malu državu to je fantastičan uspjeh. Kao i činjenica da stvara toliko kvalitetnih igrača koji igraju u najvećim klubovima. Što za mene nedostaje da bi stvarno bila još više u vrhu? U ovoj generaciji to je golgeter kao što je bio Davor Šuker. Jedno vrijeme i Alen Bokšić. Mario Mandžukić nije bio taj nivo, iako je vrlo dobro doprinio. Taj vrhunski strijelac koji često puta rješava utakmice i pravi razliku kad ekipa ne igra dobro, to je ono što fali Hrvatskoj. Sve velike momčadi imaju jednog takvog igrača'.

Puno toga je još Halilhodžić zanimljivog rekao, što možete pročitati OVDJE, ali i jasna je bio na pitanje vidi li se jednog dana kao mogući Dalićev nasljednik.

'Hrvatska reprezentacija za mene je fenomen, a Zlatko Dalić radi izvrstan posao i neka samo tako nastavi', konstatirao je bosansko-hercegovački stručnjak.