kakva čast!

Zbog Andreja Kramarića u Češkoj se ne spava! Toliko ga obožavaju...

Bionic
Reading

Ma kakav Messi, kakav Ronaldo! Neki drugi nogometaš živi u srcima ljudi iz maloga mjesta u srednjoj Češkoj.

Otkako je Andrej Kramarić počeo zabijati za Hoffenheim i zablistao i u dresu Hrvatske, izazvao je interes nogometnih navijača u selu Krámy iz općine Příbram. Nakon spoznaje da hrvatski golgeter nosi nadimak 'Krama', euforiji nije bilo kraja jer ove su riječi vrlo slične. Stoga su nogometaši iz čeških Krama osnovali Fanclub Andreja Kramarića.

Pomno se prate rezultati, svaki se pogodak njihovog idola slavi potocima piva. Naravno, bit će još većih ovacija ako Kramarić bude zabijao na SP u Rusiji. Krámy je arhaičan češki izraz za dućane.

  • +17
Andrej Kramarić, hrvatski reprezentativac i napadač Hoffenheima Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U okolici sela su nekada postojali zlatni rudnici i tu su se okupljali trgovci sa potrebnim artiklom za rudare. Danas u selu živi oko 60 stalnih stanovnika i nekoliko desetaka praških vikendaša. Nogomet i pivo im je najveća strast.

Većina kramskih muškaraca aktivni su nogometaši i svi su registrirani u susjednom većem selu Velká Lečice, tamošnji klub Sokol natječe se u trećoj ligi općine Příbram.

Što više, nogometom se bave i starije i mlađe žene iz Krama, 45-godišnja kapetanica Jaroslava Vanová-Kaká predvodi ih u Velkoj Lečici, sudioniku ženske regionalne lige u malom nogometu.

A sada imaju 'svog' Kramu. Šta će na sve to reći Andrej Kramarić?